Skocz do zawartości

Z Sałaty Strzępiastej + Przepis Na Sos Winegret


Katarzyna

Rekomendowane odpowiedzi

1 sałata strzępiasta zielona 1 sałata strzępiasta czerwona 1 mała sałata zielona ( zwykła ) 10 rzodkiewek 10 małych pieczarek 10 cebulek dymek 5 dag żółtego sera goudy 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki sosu winegret Orginalny francuski winegret: 1 szklanka oliwy z oliwek 1/3 szklanki octu winnego 1 ząbek czosnku przeciśniętego 2 łyżki musztardy 1 drobna posiekana cebulka szalotka ( nie koniecznie ) sól pieprz do smaku wszystkie składniki wkładamy do słoika, zakręcamy i mocno potrząsamy do połączenia się składników. Można przechowywać w lodówce 2 miesiące. Doskonały do do sałatek z : pomidorów, ogórków, cykorii, szparagowej fasolki... Umytą sałatę porwać. Pieczarki umyć pokroić, skropić sokiem z cytryny. Dymkę i rzodkiewki pokroić. Ser zetrzeć na tartce. Wymieszać sałaty z dymka i rzodkiewkami. Polać sosem winegret. Przed podaniem posypać serem. SMACZNEGO !!! Moja ocena przepisu 4* bo nie jest to taka z najwyższej półki, a co Wy na to?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.