Anka84 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Proszę o wypróbowane już przepisy i o podanie wielkości blachy jeśli można od razu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pelala Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Mój przepis ma już okolo 15 lat i jest wielokrotnie wypróbowany, niestety ostatnio "wypadł z repertuaru". Piekłam go na dużej blasze tzn. takiej na cały piekarnik, ale wydaje mi się, że jeżeli będzie mniejsza to ciasto będzie grubsze CIASTO 1 szklanka wody i 1/2 kostki margaryny - roztopić i zagotować, do tego wsypać szklankę mąki i prażyć aż zacznie się szklić. Ostudzić, dodać 5 jaj i utrzeć. Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i szczyptę soli. Podzielić na dwa placki i piec koniecznie na papierze. Dobrze wysuszyć. KREM Z 1/2 l mleka odlać 1/2 szklanki i dodać łyżkę mąki pszennej i 3 łyżki kartoflanej, resztę mleka zagotować i zrobić budyń. Utrzeć kostkę masła, szklankę cukru pudru i porcjami dodawany budyń. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Ja mam identyczny przepis zawsze się udaje, :) jak wkładamy ciasto do piekarnika nie zaglądamy bo karpaty opadną pozdrawiam Magdalena!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anka84 Opublikowano 15 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Dzieki za przepis :) :) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Proszę bardzo - wypróbowany przepis na karpatkę :mrgreen: (wymiary blachy 25 na 36 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.