Skocz do zawartości

Anka84

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    27
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    Szczytno

Anka84's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. Któregoś dnia jak mama bedzie w domu to podam cały przepis dokładnie :)
  2. A ziemniaki zamiast trzeć na tarce najlepiej zmielić w specjalnej maszynie kto ma - nie pamietam nazwy tej maszyny :) i polecam piec 1ipół godziny w 200 stopniach :)
  3. A ja gorąco polecam zamiast słoniny i boczku użyć karkówki pokrojonej w kosteczke i przysmażonej z cebulką i jeszcze ciepłe dodać do ziemniaczków i upiec. Moja mama robi tak od lat-zawsze z 7 kg ziemniakow, bo tak uwielbiamy w domu kartoflaka, a w kolejne dni kroimy w cienkie kawałki i podsmażamy na patelni - ma zupełnie inny smak wtedy niż zaraz po upieczeniu :) :) :P
  4. Własnie przepisałam Twój przepis Joasiu i może go na weekend zrobię mojej rodzince - bo wydaje sie bardzo smaczny :)
  5. Ale ja własnie za chrupiącymi nie przepadam, wolę puszyste, tzn. takie fajne mięciuchne :)
  6. Zapowiada się bardzo smacznie :) Na pewno spróbuję Twojego przepisu dora :)
  7. Dziekuję za zainteresowanie się moim problemem, ale widzę, że wy także nie macie na to rady :) No cóż, pozostaje jedynie kładzenie ich na pergaminie, ale to akurat stosuję i mimo tego placki nadal są nasiąknięte( co prawda mniej, ale jednak) tłuszczem :) Pozdrawiam serdecznie i czekam nadal, może jednak znajdzie się ktoś, kto ma na to radę... :P
  8. Czemu nikt nie odpisuje? :) Wciąż czekam elka_m :)
  9. Tylu ciekawych odwiedziło już ten przepis, ale chyba nikt nie zdecydował sie na skorzystanie z niego, ale jakby ktoś już wypróbował to fajnie by bylo zobaczyć opinię :)
  10. Uwielbiam czarną porzeczkę!!! A w jakiej temperaturze należy piec ciasto? Chętnie je kiedyś zrobię, ale z podwójnej ilości, bo jednak chętnych u mnie na moje wypieki nigdy nie brakuje :)
  11. Zawsze mam ten sam problem - po usmażeniu placki obciekają tłuszczem :) Może ktoś zna jakiś sposób lub składnik, żeby placki były mniej kaloryczne, bo je uwielbiam :)
  12. Już od lat nie jadłam prawdziwego puszystego śmietanowca, wszyscy teraz robią je takie mocno ścięte , więc jakby kto miał wypróbowany przepis na pyszny śmietanowiec to bardzo proszę o podzielenie się zim ze mną jeśli można:)
  13. Proszę o wypróbowane już przepisy i o podanie wielkości blachy jeśli można od razu :)
  14. Uwielbiam chatkę - sama osobiście nigdy nie robiłam, ale miałam okazję wiele razy ją jeść i jest to jedne z moich ulubionych ciast :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.