Skocz do zawartości

Karpiowa Zapiekanka Z Przyborowa


Rybak

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

Karp (1,5- 2,0kg), sok z cytryny, pieprz, sól, mąka, olej, 4 ziemniaki, 2 cebule , marchewka , pół selera, łyżka przyprawy do potraw, 100 ml śmietany, pół szklanki soku pomidorowego, ząbek czosnku, natka pietruszki

Wykonanie:

Karpia odfiletować, poprzecinać ości międzymięśniowe (nacinamy filet w poprzek co 4 mm uważając aby nie przeciąć skóry). Tak przygotowane filety podzielić na porcje i osuszamy ściereczką. Skrapić sokiem sokiem z cytryny posypać solą i pieprzem obtoczyć w mące i i obsmażyć z obu stron na oleju. Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, marchewkąę i seler zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Wszystkie warzywa podsmażyć kilka minut na oleju, posypać przyprawą do potraw, wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na warzywach ułożyć obsmażone porcje ryby, zalać śmietaną zmieszaną z sokiem pomidorowym, posypać posiekanym ząbkiem czosnku, doprawić solą i pieprzem. Całość wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika ok. 200 st C i zapiekać około 20- 25 min. Przed podaniem posypać natką pietruszki

SMACZNEGO :D:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.