Skocz do zawartości

Rybak

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Rybak

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Nie powiem
  • Lokalizacja
    Przyborów

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    3292668
  1. Podobno ryby głosu nie mają. Szkoda :lol: Bo pewnie wiele by nam powiedziały... O czym? Hmmm... O swoich zaletach:), bo wad przecież nie mają... Pan Karp którego wszyscy znamy, żaliłby się pewnie że jest doceniany tylko w Wigilię, a przecież jest równie smaczny przez cały rok. Trudno jednak samemu mówić o swoich zaletach, postaram się zatem wyręczyć karpia w tym zadaniu... Argumenty przychodzą na myśl same... Po pierwsze: Zdrowie:lol: Mięso karpia jest źródłem łatwo przyswajalnego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych i wielu witamin min. A, D3 i innych. Obf
  2. Składniki: Karp z Przyborowa (1,2-2,5kg), 8 łyżek oleju, 30 dag pieczarek, 2 duże cebule, 10 dag sera żółtego, natka pietruszki, przyprawy Wykonanie: Sprawioną, umytą i osuszoną rybę dzielimy na sześć porcji, każdą z nich należy posolić i oprószyć pieprzem. Odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce, następnie porcje ryby opiekamy z obu stron na oleju. Osobno podsmażamy cebulę i pieczarki. Opieczone porcje karpia układamy w żaroodpornym naczyniu, na każdą nakładamy uduszone pieczarki i cebulę, całość posypujemy tartym żółtym serem, oraz posiekaną natką pietruszki. Zapiekamy w gorącym piekarn
  3. Składniki: Karp (1,5- 2,0kg), sok z cytryny, pieprz, sól, mąka, olej, 4 ziemniaki, 2 cebule , marchewka , pół selera, łyżka przyprawy do potraw, 100 ml śmietany, pół szklanki soku pomidorowego, ząbek czosnku, natka pietruszki Wykonanie: Karpia odfiletować, poprzecinać ości międzymięśniowe (nacinamy filet w poprzek co 4 mm uważając aby nie przeciąć skóry). Tak przygotowane filety podzielić na porcje i osuszamy ściereczką. Skrapić sokiem sokiem z cytryny posypać solą i pieprzem obtoczyć w mące i i obsmażyć z obu stron na oleju. Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, marchewkąę i seler
  4. SKŁAD: Karp (1,2-2,5) 15dag pieczarek, 3 łyżki mąki, 1/2ltr bulionu, 3 łyżki oleju, 1/2 szklanki śmietany, 3 łyżki masła, 2 duże cebule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki natki pietruszki, pieprz, sól Sprawioną rybę odfiletować, podzielić na 4 porcje, każdą posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na pół godziny, następnie obtoczyć w mące i zarumienić z obu stron na oleju. Z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić ją bulionem Przygotować sos: Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na dwóch łyżkach masła, dodać piecza
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.