Kasiulek Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Gdy zostaje mi chleb robię z nim coś takiego : Obieram cebulkę (3 lub 4 sztuki), kroję ją np. w piórka (jak mi się nie chce to tylko w krążki). Wrzucam na patelnię ze smalcem albo olejem. Na wierzch cebuli układam stary chleb pokrojony w kromki i przykrywam. Po chwili obracam. Po wyjęciu chlepka z patelni jest on mięciutki, pachnący i bardzo smaczny. Oto mój sposób na pozbycie się czerstwego pieczywa ;) RADA: Od czasu do czasu przemieszać cebulę aby się nie przypaliła Ogień nie może być duży- cebulka ma być zeszklona a nie spalona! Cebulkę można później wykorzystać np. do zup, sosów czy czego się tam chce :D Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najdzi Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Bardzo dobry pomysł na odświeżenie chlebka :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 :?: Dzięki Kasiulku! Dobry sposób na wykorzystanie każdej czerstwej kromki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Heh- będę nieskromna ale powiem, że to genialny pomysł... no bo po co wyrzucać chlebek ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.