przepis zaczerpnęłam z książki Ewy Wachowicz "słodki świat" jest super :) 
 
ciasto: 
2 jajka  
40g cukru 
60g mąki  
 
masa: 
1kg bananów 
3 żółtka 
3 białka 
1,5 kostki masła 
1 szkl cukru pudru 
3 opakowania galaretki- cytrynowa, pomarańczowa i wiśniowa 
 
jajka ubić na puszysty krem.wmieszać mąkę, przelać do formy natłuszczonej oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 180*C aż ciasto będzie gotowe. wyjąć zostawić do wystudzenia. ( ja zamiast tego ciasta zawsze robie biszkopt z 4 jajek) 
przygotować mase. Masło utrzeć z żółtkami , dodać cukier i cały czas ucierająć stopniowo dodawać banany pokrojone w plasterki, zostawić 1 do dekoracji. Galaretkę cytrynowa rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Tężącą dodać to masy bananowej. Zmiksować. Wylać na biszkopt. Odstawić do lodówki.  
Galaterkę wiśniowa rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić aż zacznie tężeć. Białka ubić na sztywną piane i dodać tężącą galaretkę wiśniową. Zmiksować i przelać na masa bananową. odstawić na chwilkę aż masa stężeje i wylać na masa bananową.  
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić. Ułożyć na pianie plasterki banana i zalać galaretką pomarańczową. 
 
przepis na ciasto jest na tortownicę 26cm :)