Pomidory faszerowane szpinakiem, ryżem, serem mozzarella z sosem serowym. Danie wegetariańskie idealnie nadające się jako przystawka. Przepis dla dwóch osób. 
  
 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]  
  	Składniki: - 1 torebka ryżu 
- 10 dag liści szpinaku (lub 7 ? 8 kulek mrożonego brykietu szpinaku) 
- 1-2 ząbki czosku 
- starty ser mozzarella 
- masło 
- sól, pieprz 
- śmietana 30% 
- gałka muszkatałowa 
- 4 duże pomidory 	Przepis:- Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podczas gotowania ryżu na 
osobną patelnie wrzucamy masło a na nie zamrożony lub świeży szpinak. 
Gdy uzyskamy jednolitą mase ze szpinaku wyciskamy do niego czosnek i 
dodajemy 2 ? 3 łyżki śmietany 30%. Gotoujemy przez około minute. 
- Gdy ryż jest ugotowany dorzucamy go do szpinaku, następnie dodajemy 
przetarty ser mozzarella ( ilość według uznania), wszystko dokładnie 
mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatałową i 
gotujemy przez około minute. 
- Pomidory myjemy, odcinamy górę. Łyżeczką wydrążamy miąższ z pomidora, 
wnętrze delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Pomidory napełniamy 
farszem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego wczesniej na 200 stopni 
celcjusza i zapiekamy przez około 10 minut. 
- Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem serowym który jest dostępny pod tym adresem. 
  
Smacznego