Ta propozycja jest idealnym rozwiązaniem dla miłośników wszelkiego rodzaju jabłeczników i szarlotek ale nie zawsze chce się im je piec. Ciasto wyrabia się naprawdę szybko, czas pieczenia również jest krótki a zapach cynamonu rozchodzący się po domu czy smak jabłek odkrywany w zwykłej muffince - bezcenne :)
 
	Składniki
 
	- 3 jabłka
 
	- 1 jajko
 
	- 1,5 szklanki mąki
 
	- 0,5 szklanki cukru
 
	- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
	- 100 g rodzynek
 
	- 2 łyżki masła
 
	- 0,5 łyżeczki cynamonu
 
	- cukier puder
 
	Wykonanie
 
	Rodzynki sparzyć wrzątkiem. Masło roztopić i odstawić do wystudzenia. Suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon połączyć i wymieszać. Jabłka obrać, oczyścić, pokroić na cząstki i zblenderować na gładką masę. Do jabłek dodać wystudzone masło, jajko i suche składniki. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać rodzynki i jeszcze raz wymieszać. Masę przełożyć do papierowych foremek lub na blachę do muffinek. Piec ok.25 – 30 minut w temperaturze 200OC. Po upieczeniu muffinki ostudzić i posypać cukrem pudrem.
 
	Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj