Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 25.11.2017 uwzględniając wszystkie działy

  1. Basga, ja właśnie ostatnio robiłam masę na bazie soku pomarańczowego i brzoskwiniowego syropu (tak sobie kombinowałam) tj. 1 szkl. soku pomarańczowego 1 szkl. syropu brzoskwiniowego (syrop miałam gdyż używałam na wierzch brzoskwiń pod galaretkę) 2 bydynie śmietankowe na 1/2 litra 2 żółtka 1 kostka masła 1 1/2 soku zagotowałam, w 0,5 szkl. zimnego soku rozpuściłam dwa budynie śmietankowe (na 1/2 litra) i dodałam to tego jeszcze 2 żółtka (niestety białka mi zostały) i ugotowałam budyń, do którego na samym końcu dodałam cukier (zdążył się jeszcze rozpuścić), żeby słodkość masy ustalić sobie sama. Masło utarłam i dodawałam już standardowo ostudzony bydyń. Następnym razem masło dodam do gorącego budyniu, zobaczę różnicę. Masę układałam na biszkopcie i na to kładałam brzoskiwinie zalewając galaretką. Placek jak zrobiłam wieczorem to rano już nadawał się do spożycia (masa ładnie stężała na biszkopcie), ja uważam,że takie przekładane masą są w ogóle dobre dopiero po kilku godzinach, nabierają właściwego smaku. Myślę, że można taką masę wykonać też na samym soku pomarańczowym. Uffff, ale się rozpisałam, gaduła ze mnie ;-) Pozdrawiam serdecznie, Justyna.
    0 punktów
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.