Skocz do zawartości

ewelina686

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    11
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O ewelina686

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Dziewczyny potrzebny mi na dzisiaj przepis sprawdzony , który zawsze się udaje , na wysoki biszkopt na tort , na forme 24cm.Taki który się nie kruszy przy dzieleniu na krążki , i który jest mięciutki . Ja mam przepisy na biszkopty , ale nie pasują mi bo wychodzi z nich biszkopt z ...."większymi dziurkami po przekrojeniu " a ja chcę żeby był taki , że jak go przekroje , to żeby wyglądał jak gąbka , nie wiem czy sie dobrze wysłowie.....żeby był elastyczny , i z maleńkimi dziureczkami , i zeby się tak nie kruszył . Jeśli ktoś stwierdzi że wie o co mi chodzi - to bardzo prosze o przepis :D
  2. Dziękuję za odpowiedz , ale to są kandyzowane , a ja szukam jak się krystalizuje , to się chyba jakoś inaczej robi , ale dziękuje za odp. napewno wyprubuje ; ))
  3. Czy wie ktoś może jak się krystalizuje np. róże do dekoracji na tort?
  4. A można zamówic przez internet?? a może wiesz gdzie można kupic tanio takie kute? dziękuję za odpowiedz. :D
  5. Czy wiecie może gdzie można kupic tanio piętrowe stelaże pod torty? ze stali , z plastiku itp.?
  6. Dziękuję Ci bardzo ;) , wiesz jak to jest........swoje błędy się widzi , a to brzegi nie równe , a to spód się pokruszy podczas dzielenia na krążki , tak jak to było w przypadku torcika na zaręczyny :D chciałam się pośpieszyc i chyba zbyt szybko dosypałam mąki do ciasta i w rezultacie wyszło bardzo kruche , potem musiałam gładzic kremem nierówności ; )). Spody upiecz najlepiej takie ze swojego sprawdzonego przepisu , które wychodzą ci wysokie .Tylko że jeden większy a drugi mniejszy ; )) a to krem ; 1masło roślinne(duże) 1 szkl. cukru pudru , 4 jajka , 0,5 kostki margaryny zwykłej , 2 kopiast
  7. Jeszcze kilka fotek . Te torty robiłam dawno , nie bardzo mi się podobają , teraz jak tak na nie patrze to też bym je inaczej zrobiła ; )
  8. A dziękuje ci Bardzo skarbie ; ))) sama robiłam , z marcepanu , listki formowałam w palcach , tak mi sie lepiej robi , użyłam barwnika w płynie , ale go stanowczo odradzam....rozżedził mi mase , polecam te w paście , na allegro są , i sa bardzo wydajne! trzeba dodawac wykałaczką po trochu żeby zobaczyc jaki kolor wyjdzie bo są bardzo silne , a do każdego nabrania barwnika na wykałaczke radze użyc nowej , bo można zabrudzic barwnik . Sprawdz w wolnej chwili jak łatwo można uformowac takie listki , raz dwa i już! ; )))
  9. no właśnie na takie szczegóły już nie miałam czasu.....miałam nie całą godzine na jego zrobienie.
  10. Ostatnio robiłam tort na zaręczyny brata , nie wyszedł mi tak jak chciałam , ze względu na przymusowy pośpiech i brak odpowiednich narzędzi przy sobie , ale może komuś sie spodoba , zrobiła bym go zupełnie inaczej . Ale wszyscy byli zadowoleni . Na fotkach w trakcie rozbiórki ; ))))
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.