Skocz do zawartości

U_111

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna

Osiągnięcia U_111

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. U_111

    Likier Pomarańczowy

    Ja bym proponowal znacznie dluzej macerowac te skorki. Ne zaszkodzi dodac tez kawalek cynamonu. :)
  2. U_111

    Wino

    Kafar, zeby udzielic Ci wyczerpujacej odpowiedzi musialbys napisac dokladnie i szczegolowo z czego jest to wino, jak je robiles, jakie ma byc (slodkie/wytrawne), ile ma miec procent, jak teraz smakuje? Do tego co napisala Ina12 mam tylko kilka uwag: balon nalezy zatkac ta sama rurka fermentacyjna a nie np. korkiem; nie pisze kiedy je dosladzac, jesli doslodzisz teraz to najprawdopodobniej wino przerobi caly (lub czesc) cukru na alkohol nawet jesli wydaje Ci sie, ze przestalo juz pracowac.
  3. U_111

    Krem Kakaowy

    Oczywiscie jest to trunek - likier (typu Baileys), zeby ktos nie pomyslal, ze chodzi o krem do ciast. :) Jesli chodzi o konsystencje to trudno mi tak okreslic, w kazdym razie nie jest szczegolnie gesty.
  4. U_111

    Wino

    Zlewac do butelek to nie radze :lol: Chyba, ze chcesz miec "wybuchowe butelki" :lol: Sciagac najlepiej jak przerobi caly cukier. Masz cukromierz? :) Napisz cos wiecej o tym winie, bo trudno cokolwiek doradzic.
  5. U_111

    Krem Kakaowy

    * 250 ml spirytusu 95 procent * 500 ml wody * 100 g dobrego gorzkiego kakao w proszku * 500 g cukru * 0,5 g wanilii w proszku Podgrzac wode, ale nie zagotowac. Dodac kakao i dokladnie rozpuscic mieszajac drewniana lyzka. Nastepnie powoli wsypywac cukier caly czas mieszajac - az do uzyskania jednolitej masy. Ostudzic. Wanilie rozpuscic w spirytusie. Polaczyc spirytus z kremem z kakao. Przelac do butelki i odstawic do lodowki na kilka godzin. Smacznego :)
  6. U_111

    Wino

    Przepraszam, ale co to znaczy "wycedzic wino"? :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.