Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

asica101

Smakowicze
  • Zawartość

    17
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O asica101

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Zainteresowania
    szerokiem

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    2820823
  1. 1 kostka sera bialrgo 2 jaja male! 1/2 lyzeczki sody przyprawy np papryka, kminek czy smazona szynka... 1 lyzka oleju Na patelni podgrzewamyy olej wrzucamy ser, mieszamy, posypujemy soda i ciagle mieszajac wbijamy jaja tak by wszystko sie polaczzylo! Ciekla mase przelewmy do formy np. opakowaniu po serku wiejskim SMACZNEGO!
  2. asica101

    Mleko Wściekłej Krowy

    ...a czy mozna to mleko z wscieklej krowy przechowywac...czy moze nalezy je odrazu spozyc...?????? asiCa101
  3. 1 szkl kwasnej smietany 1 szkl cukru 30g wodki 1 lyzeczka kakao Skladniki gotujemy przez ok 1 godzine do zmiany koloru, nastrepnie wylewamy do formy, ja uwaazam ze najlepszy to ksztalt cukierkow wiec wylewam do forem do kostek lodu. Gdy zastugna latwo wyciagnac i bardzo dobrze smakuje!!!
  4. 1/2 kg bialego sera zmielic 1/2 kg maki 1/2 rozpusxzczonej margaryny 1/2 szkl cukru 2 zoltka i 1 jajo 1 lyzeczka sody 1 lyzka octu 3 lyzki smietany puder lub czekolada do polania Wszystkie skladniki wymieszac razem, walkowac ciasto na 0,5 cm grubosci, wykroic szklanka i zrobic czyms mnioejszym dziurke. Smazysc w gleboki,m oleju na zloty kolor SMACZNEGO!!!!
  5. ok 35-40 zwyklych paczkow 1/2 L MLEKA 50g octu 10 DAG DROZDZY 1/2 ROPUSZCZONA MARGARYNA 1 SZKL CUKRU 2 ZOLTAKA 1 JAJO 1 WANILIOWY 1 kg MAKA DZEM LUB BUDYN DO NADZIENIA lukier lub polewa czekoladowa NAJWAZNIEJSZE WYKONANIE:Do duzej miski wrzucamy cukier i drozdze, razem mieszamy az do calkowietego rozpuszczenia sie cukru!!! nastepnie wbijamy jaja+mleko,ocet, dobrze mieszamy!; + cieple lecz nie gorace mleko+2 szkl maka; pozostawiamy w cieplym miejsca na 2-3 godz do wyrosniecia, przykrywamy sciereczka! Nastepnie dodajemy make i wyrabiamy ciasto, nadziewamy i smazymy w glebokim oleju, Nie trzeba odsaczac, gdyz nie chlona one tluszczu! smazyc na zloty kolor! SMACZNEGO
  6. 1 1/2 lub wiecej malin 1 szkl maki 1 margaryna 1 waniliowy 4 jaja 1/2 szkl ziemniaczanej 2 lyzeczki proszku tluszcz i bulka do formy - duza blaszka 1 lyzka pudru 1 lyz maki maliny opruszyc maka i cukrem (po 1 lyzce) Kogel mogel z jaj i cukru; +margaryna na jednolita mase. Przelac to do miski z swymieszanymi pozostalymi sypkimi skladnikami... dokladnie wymieszac + maliny, upiec. SMACZNEGO!!!
  7. 1 margaryna 1 szkl cukru 3 jaja1 waniliowy szzczypte soli 2 szkl maki 1/2 szkl mleka 1 1/2 lyzeczki kakao 0,75 kg obranych gruszek, pokrojonych na 10 czesci/szt (surowe lub z kompotu) 3 lyzeczki proszku 3 łyzki cukru Tluszcz do formu (duza tortownica) puder do posypki Kogel mogel z jaj, cukru; + margaryna+maka z proszkiem +mleko. Calosc podzielic na 3 czesci, pierwsza wylac do formy+ owoce+II czesc+IIIczesc do ktorej nalezy dodoac jeszcze akao i 3 lyzki cukru. SMACZNEGO!!!
  8. ciasto 5 jaj 2 szkl maki 1/2 szzkl ziemniaczanej 1 szkl cukru 1 margaryna 2 lyzeczki proszku 1 waniliowy 1 ;yz kakao 1/4 szkl mleka owoce surowe lub z kompotu : 1/2 kg agrestu LUB 35-40 wegierek LUB 5 jablek- srednich w plastru !1) Jajka i cukier i waniliowy na kogel-mogel do rozpuszczenia. Do miski z maka i proszkiem + margaryna+ kogel Mieszamy lyzka do uzyskania masy. Dzielimy na dwe rowne czesci. Do jednej dodoajemy kakao i mleko, pieczemy na duzej blaszce !2) Jasne ciasto dzielimy na 2 czesc: 1 na blaszke +ukladanmy jablka+ 2czesc ciasta, pieczemy MASA 1 ugotowany budyn 1/2 margaryny 1/2 szkl pudru Robimy mase, ktora SKLEJAMY ciasta SMACZNEGO!!!
  9. asica101

    Zaczek

    2 SZKL MAKI 1 SZKL MLEKA 1 LYZECZKA SODY 1 SZKL CUKRU 1 WANILIOWY 2-3 JAJA 1/2 MARGARYNY 1 LYZKA KAAKAO 1 (OK 300G) DZEM NAJLEPIEJ WLASNEJ PRODUKCJI Jaja i cukier miksujemy do rozpuszczenia+ zimna, rozpuszczona margaryna+.....+dzem. Przelac ciasto do duzej tortownicy wysmarowanej tluszczem, ciasto nie wysycha ani nie psuje sie moze przetrwac nawet tydzien!!! Przed podaniem posypac obficie pudrem !
  10. 4 szkl maki 4jaja 1 1/2 szkl oleju 2 szkl cukru 2 lyzeczki kakao 2 lyzeczki sody 1 lyzeczka cynamonu Do miski wlewamy olej, cukier i cale jaja, miksujemy +maka+kakap+soda+cunamon+DODATKI, jest to duza blacha ciasta! DODATKI 3 duze jablka w kostke gruba! 20 dag posiekanych orzechow 10 dag rodzynek
  11. asica101

    Pijak

    CIASTO 5 jaj 1 szkl cukru 1/2 szkl ziemniaczanej 1 szkl maki 1 1/2 lyzeczki proszku 1 waniliowy UPIEC BISZKOPT W PROSTOKATNEJ FORMIE masa 1 ugotowany budyn 1 szkl pudru 1 margaryna MARGARYNE UTRZEC Z PUDREM + BUDYN polewa 2 luyzki margaryny 2 lyzki kakao 1/4 szkl smietany 1/4 szkl pudru WSZYSTKO RAZEM ROZPUSCIC DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ KONSYSTENCJI wierzch 3 paczki okraglych herbatnikow 3 kieliszki wodki CIASTO+MASA+BISZKOPTY NASACZONE W WODCE+ LEKKO PRZESTYGNIETA POLEWA SMACZNEGO!!!
  12. CIASTO 5 jaj 1 szkl cuku 2 szkl maki 1/2 szkl ziemniaczanej 1/2 szkl oleju 1/2 sazkl wody 2 lyzeczki proszku 2 lyzki kakao ubic jak ciasto biszkoptowe, tyle, ze upiec bialy i czarny. masa 1 1/2 margaryny 1 szkl pudru 1 budyn jasny 1/2 l mleka do gotujacego sie mleka wlac rozpuszczony budyn z 1 szkl pudru, ugotowac, odstawic do wystygnieciea. Utarta margaryne polaczyc powoli z budyniem, miksowac az do jednolitej masy. posmarwac ciasto. SMACZNEGO
  13. CIASTO 1 1/2 margaryny 3 lyzeczki proszku 2 szkl cukru 5 jaj 2 lyzki kakao 1 waniliowy 7 lyżek smietany utrzec margaryne+cukier+zoltka+....+piana z bialek Wlac do duzej tortownicy, uprzednio wysmarowanej tluszczem posybka 20-30 dag kokosu 1/2 szkl pudru 3 lyzki margaryny 5 lyzek mleka wszystko rozpuscic , wyrobic kuleczki, ktore nalezy wkladac w ciasto.
  14. *4 jaja *1 szkl cukru *2 szkl maki *1 margaryna *1 1/2 lyzcz proszku *owoce np. ok 10 duzych jablek, w plasterki Zmiksowac cale jaja z cukrem do rozpuszczenia+margaryna,dalej miksowac, wlac ciasto do maki z proszkiem, wymieszac reka. owoce ulozyc na duzej tortownicy uprzednio wysmarowanej tluszczem, zalac ciasto i piec w 180-200 az patyczek bedzie sychy. Po ostygnieciu posypac pudrem. SMACZNEGO!!!
  15. asica101

    Ajerkoniak

    -1 1/2 SZKL SPIRYTUSU -1/2 L MLEKA CIEPLKEGO! -1 SZKL CUKRU -2 WANILIOWE -6 ZOLTEK cUKIER MIKSOWAC Z ZOLTKAMI AZ DO ROZPUSZCZENIA I JEDNOLITEJ KONSYSTENCJI+MLEKO+DELIKATNIE WLEWAJC SPIRITUS. PRZELAC DO BUTELKI I SCHLODZIC W LODOWCE.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.