Skocz do zawartości

Tortellini

Smakowicze
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Tortellini

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Kochani, zbliżają się urodziny mojego mężczyzny i z tej okazji chciałam mu upiec tort. Jestem niestety totalnym laikiem w tym temacie, ale tak sobie wymyśliłam, że zrobię dekorację z czekolady plastycznej, jednak wiem, że jubilat najbardziej lubi torty śmietanowe. I teraz pytanie - czy takie połączenie jest dozwolone? Coś mi się kołacze, że ktoś mi kiedyś mówił, że nie należy łączyć czekolady plastycznej z bitą śmietaną, ale nie wiem czy dobrze pamiętam, czy to może tylko wytwór mojej wyobraźni :)
  2. Może mi ktoś polecić dobry sposób na panierowanie ryby? Ja ilekroć robię panierkę powstają mi dziwne mączne gluty które się wcale nie trzymają ryby... Proszę o pomoc!
  3. Oczywiście, że jest wart, inaczej bym nie polecała :) Dodaje się listki - pełnią rolę jakby przyprawy :evil:
  4. Na początek, ponieważ sama nie mogę się jeszcze chwalić moimi autorskimi przepisami, polecam wam stronę, na której znajdują się różne przysmaki związane z herbatą - nie tylko napoje, ale też desery i dania główne :evil: Kiedyś, jak zacznę w kuchni freestylować to będę wrzucać więcej moich przepisów :) A póki co... http://www.irvingtea.com/Przepisy-kulinarne/Napoje/ Osobiście wypróbowałam już kilka z nich, o dziwo większość jest bardzo łatwa w przygotowaniu :cry: Najbardziej smakowały mi fileciki z indyka w herbacianym mascarpone - polecam! :P
  5. Witam wszystkich. Podczytuję was tu od jakiegoś czasu. Jestem dopiero początkującą gospodynią i uczę się gotować. Wasze rady nie raz mi już pomogły :) Mam nadzieję, że z waszą pomocą będzie mi szło coraz lepiej :evil:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.