Skocz do zawartości

anka24a

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia anka24a

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ja swój kupiłam na allegro. Izunia ja dziś zrobiłam pszenno zytni zmniejszyłam (nie duzo) ilość płynów i chyba wyszedł. Ale chętnie bym robiła zakwas naturalny (na twojej stronce jest super opisane) tylko ile by go trzeba było dawać? Bo w płynie to całkiem inaczej niz w proszku. A drozdzy jyz wtedy nie trzeba czy dalej trzeba?
  2. ok izunia dzieki :mrgreen: będę pilnie studiować :oops:
  3. Izunia przeglądałam Twoje przepisy na stronce ale tam są strasznie duże proporcje, ni w ząb nie wiem jak to przełożyć do automatu (np ile tego zakwasu płynnego a nie w proszku). A czy moe być tak, że problem tkwi w za duzej ilości płynów? Moze zmniejszyć ilość wody i maślanki do tej proporcji mąki?
  4. Izunia wzięłam przepis z instrukcji obsługi do tego automatu. Drożdży daję 2 łyżeczki (te z kostki), zakwasu 2 łyżeczki (w proszku, sama nie umiem zrobić zreszta nie wiem ile tego w płynie dać).
  5. przeglądałam z grbsza i nie znalazłam pomocy do mojego problemu :mrgreen:
  6. Witam Kupiłam ostatnio automat do pieczenia chleba. Chlebek razowy wychodzi mi super ale mam problemy z pszenno żytnim. Daje mąkę pszenną z zytnią w stosunku 1:1 (po 270 g) wody 250 ml maślanki 130 no i resztę produktów (drożdże zakwas w proszku itd) Chlebek wyglądowo wychodzi super ładnie rośnie, ale jest chyba troche za kleisty, klei się do zębów [E] troszkę rozwala przy smarowaniu. Jak sądzicie czego daję za duzo (lub za mało? [E] Proszę o opinie! Acha czy ktoś wie jaki typ ma mąka pszenna chlebowa? Pozdrawiam A może ktoś jakis ciekawe przepis na chlebek zaserwuje?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.