Skocz do zawartości

anka24a

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia anka24a

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ja swój kupiłam na allegro. Izunia ja dziś zrobiłam pszenno zytni zmniejszyłam (nie duzo) ilość płynów i chyba wyszedł. Ale chętnie bym robiła zakwas naturalny (na twojej stronce jest super opisane) tylko ile by go trzeba było dawać? Bo w płynie to całkiem inaczej niz w proszku. A drozdzy jyz wtedy nie trzeba czy dalej trzeba?
  2. ok izunia dzieki :mrgreen: będę pilnie studiować :oops:
  3. Izunia przeglądałam Twoje przepisy na stronce ale tam są strasznie duże proporcje, ni w ząb nie wiem jak to przełożyć do automatu (np ile tego zakwasu płynnego a nie w proszku). A czy moe być tak, że problem tkwi w za duzej ilości płynów? Moze zmniejszyć ilość wody i maślanki do tej proporcji mąki?
  4. Izunia wzięłam przepis z instrukcji obsługi do tego automatu. Drożdży daję 2 łyżeczki (te z kostki), zakwasu 2 łyżeczki (w proszku, sama nie umiem zrobić zreszta nie wiem ile tego w płynie dać).
  5. przeglądałam z grbsza i nie znalazłam pomocy do mojego problemu :mrgreen:
  6. Witam Kupiłam ostatnio automat do pieczenia chleba. Chlebek razowy wychodzi mi super ale mam problemy z pszenno żytnim. Daje mąkę pszenną z zytnią w stosunku 1:1 (po 270 g) wody 250 ml maślanki 130 no i resztę produktów (drożdże zakwas w proszku itd) Chlebek wyglądowo wychodzi super ładnie rośnie, ale jest chyba troche za kleisty, klei się do zębów troszkę rozwala przy smarowaniu. Jak sądzicie czego daję za duzo (lub za mało? Proszę o opinie! Acha czy ktoś wie jaki typ ma mąka pszenna chlebowa? Pozdrawiam A może ktoś jakis ciekawe przepis na chlebek zaserwuje?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.