
sylwuśka
Aktywni Smakowicze-
Postów
250 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
-
Wygrane w rankingu
1
Ostatnia wygrana sylwuśka w dniu 4 Września 2012
Użytkownicy przyznają sylwuśka punkty reputacji!
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
Lokalizacja
Gravesend UK
Osiągnięcia sylwuśka
-
a po co przecedzałaś?? bo ja tak nie bardzo wiem nigdy nie mroziłam takich rzeczy. Mam takie wielkie kawałki kurczaka wiem, że bardzo tłusty wyszedł by rosół ale wiem też że na dwóch domowników plus dziecko to za wiele. Więc pomyślałam, żę pomroże i będę miała baze na zupe dla synka. tylko na początku myślałam o takim samym wywarze z kurczaka jeszcze bez przypraw i warzyw.
-
Hej słuchajcie mam pytanko czy mrozicie rosół czy wywar z kurczaka, że by mieć na następne zupy ? proszę o szybką odpowiedź pilne
-
Hej słuchajcie mam w domu 7g suchych drożdży. Chciała bym zrobić rogaliki czy ma ktoś z was przepis z suchymi drożdżami - Pilne !
-
Jakiś Ciekawy Przepis Na Pierś Z Kurczaka.
sylwuśka odpowiedział(a) na Tomson102 temat w Szukam przepisu
pomysł na piersi: kieszonki (pieczarki, cebulka i ser żółty) albo faszerowane piersi z suszonymi pomidorami i serem fetą zapiekne w piekarniku -
Witam ! Chciała bym dokonać zakupy garnków cena nie ma znaczenia. Zależy mi na tym by garnki posiadały rączki ( nie taką jedną długą jak w rondelkach ). Dodam, że mamy taką kuchenke elektryczną dodam zdjęcie podobnej. Ichciała bym by garnki nadawały się do takiej kuchenki. http://szczecin.olx.pl/kuchenka-elektryczna-amica-nowa-nieuzywana-iid-8191111 Proszę o rady :)
-
skrzydełka doprawiamy wcześniej a smaży się po to by skórka była chrupiąca. Gotowane skrzydełka wsadzone do żaroodpornego naczynie będą później zbyt miękkie i wyjdzie z nich mamałyga. A to mają być skrzydełka pieczone do pochrupania ...
-
Może makaron nie jest zdrowy ale przecież takiej sałatki nie je się codziennie prawda? A do pozostałych forumowiczów ciesze się że sałatka smakowała i dziś właśnie zamierzam ją zrobić :)
-
Hej chciałabym upiec swoją pierwszą drożdżówkę czy jak kto woli placek drożdżowy z powidłam z suchych drożdży. Czy ktoś ma jakieś przepisy i mogłby cos polecic?
-
u mnie była pomidorowa z makaronem a na drugie ( to bardziej było obiado-kolacją ) kebab domowej roboty w chlebie pitaa
-
A dorotka powiedz czemu w kązdym przepisie na rogaliki jest masło lub margaryna.
-
jolcia ja nie napisalam ze mi nie wyrosły rogliki. Chodziłło mi o to,że nigdy mi ciasto nie wychodzilo probowałam robic pierogi drożdzowe o których pisałam wyżej i dawno temu pączki. nie pamietam z jakich przepisów. A teraz pilnie chciała bym zrobić rogaliki z jakiegoś łatwego przepisu. z drożdżami sypkimi. I podałam wyżej przepis na moje ciasto drożdżowe tylko nie wiem czy takie nadaje się do rogalików?
-
hej słuchajcie miałam zawsze problem z ciastem drożdżowym - nigdy przenigdy nie chciało wyrosnąć. W końcu teściowa dał mi przepis, na smażone pierogi drożdżowe : ( takie wielkie z nadzieniem, które uwielbiam ) 2-3 szklanki mąki, 1 jajko, szczypta soli, pół opakowania drożdży sypkich,3/4 szklanki mleka, reszte szklanki dopełnić wodą. No i wszytskie składniki mieszamy razem i miksujemy :) Pierogi wyszły rewelka. I teraz tak się właśnie zastanawiam czy z takiego ciasta wyszły by rogaliki ? proszę o pomoc.
-
Skrzydełka czyścimy obcinamy końcówki, myjemy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem, albo przyprawą do kurczaka.Smażymy na rozgrzanej patelni.Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnie wrzucamy pokrojoną w piórka cebule, podsmażamy. Dodajemy jednego dużego pomidora, albo jedną puszkę z pomidorami :) wlewamy pół szklanki wody.Dwie łyżki miodu i dwie łyżki przecieru pomidorowego. doprawiamy solą pieprzem i ostrą papryką. Aż nam się wszystko ładnie sklaruje. Zalewamy tym kurczaka i wsadzamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy pod przykryciem . skrzydełka możemy zamienić na żeberka do których dodajmy majeranek :)
-
Potrzebne będzie: filet z kurczaka 3 jajka bułka tarta Pierś kroimy w paseczki mniejsze, większe wedle gustu.Jajka merdamy doprawiamy i wszystko smażymy tak jak na kotlety - tylko w podwójnej panierce. Przygotujemy miskę lub inne naczynie głębsze do którego będziemy wkładać kotleciki. Następnie robimy zalewę octową: 0,5-1 szklanka octu, ( czy ktoś lubi mocny smak czy łagodniejszy ) 3 szklanki wody 2 łyżki soli pół szklanki cukru 2 łyzki przecieru pomidorowego 2 cebule kroimy w piórka liść laurowy,ziele angielskie Wszystko gotujemy na gazie na koniec dodajemy ocet. Gorącą zalewą zalewamy kotleciki. Po ostygnięciu możemy przechowywać w lodówce nawet do tygodnia. Nie musimy robić tego w misce można też w słoikach, Przed podaniem wyciągamy z zalewy układamy na półmisku i przykrywamy cebulką :) Nadaję się na tak zwaną zagryzkę. :) Robiłam ostatnio ale nic mi nie zostało, więc zdjęcie dodam następnym razem. Ale uwierzcie mi naprawdę pycha i wielu myli to z rybą w occie.
-
Hej poszukuje jakiś ciekawych propozycji kulinarnych na urodziny dwulatka :) Jakieś danie ciepłe może jakiś pomysł na tort?