Skocz do zawartości

Luksfer

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Luksfer

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Luksfer

    Wiśniówka Na Rumie

    Ilośc składników dobieramy według własnego uznania.Na 1 litr wiśniówki potrzebujemy: 0,5 kg wiśni 300 ml wódki 300 ml rumu cukier(ilośc według własnego uznania zależy kto jakie słodkie trunki lubi) Do słoja wsypujemy umyte(nie drylowane) wiśnie.Zasypujemy cukrem.Odstawiamy w ciepłe miejsce najlepiej w miejsce słoneczne.Często wstrząsamy słojem.Po paru dniach gdy wiśnie puszczą sok zalewamy wszystko wódką.Zamykamy i czekamy znowu kilka dni(od 4-5 dni).Po tym czasie wlewamy 300 ml rumu i znowu ostawiamy na kilka dni. Po tym czasie odcedzamy wiśnie zlewamy nasz trunek do butelek i gotowe. Naprawdę jest to bardzo wyśmienity trunek polecam szczególnie w zimowe wieczory :lol: A jeżeli ktoś lubi można tez dodac do słoja kilka gozdzików wtedy smak jest jeszcze lepszy:) pozdrawiam.
  2. Bardzo proste,szybkie danie na kolację.Składniki podaję na oko dla dwóch osób: 2-3 cebule(w zależności od ich wielkości), 3-4 parówki(obojętnie jakie lubicie:drobiowe,wieprzowe), 10-15 dag tartego żółtego sera, masło. Na patelni rozgrzewamy masło.Obieramy cebulę,kroimy ją w kostkę,wrzucamy na patelnię do zeszklenia.Parówki obieramy z osłonki,kroimy na małe kawałki.Wrzucamy na patelnię do cebuli.Smażymy,aż cebula zacznie się rumienic a parówki będą lekko przypieczone.Skręcamy gaz.Posypujemy wszystko żółtym serem.Przykrywamy patelnię pokrywką aby ser się rozpuścił co trwa ok 2-3 min.Wykładamy na talerz.Podajemy z ketchupem,musztardą lub majonezem.Do tego chleb lub bułka i kolacja wyśmienita. Polecam;] :-D
  3. Tak bardzo dobre danie często go robię bo jest smaczne i szybko się go robi.Można robic też podobnie jak nalesniki.Robimy ciasto naleśnikowe nie dodajemy cukru oczywiście,pokrojone składniki mieszamy z ciastem i smarzymy z obu stron a na koniec posypujemy żółtym serem..pychota ;d
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.