Skocz do zawartości

Logiełka

Smakowicze
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Logiełka

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, mam pytanie, czy macie może przelicznik typów mąki Niemieckiej na Polską. Kupiłem ostatnio książkę "Chleb własnego wypieku" i są tam podane takie typy mąki jak: pszena typ 1050 ? żytnia typ 997 ? żytnia typ 1150? pszenna typ 812? orkiszowa typ 630 Jak te mąki się mają do naszych polskich oznaczeń. Proszę o pomoc. Piotr
  2. Upiekłem, cebulowy z mieszanki polskie młyny - wyszedł ładny kształt i smaczny. Marcinie za Twoją radą walnąłem kilka razy i wyszedł - dzięki za radę. Przy bułce poznańskiej spróbuję wyjąć mieszadła :lol: Pozdrawiam
  3. Dzięki Marcinie, cały czas mam nadzieję, że to pierwszy raz i może musi się tam wszystko wypalić. Będę próbował. Dziś chlebek z cebulką - zobaczymy. Pozdrawiam
  4. Witam, koleżanki i kolegów. Dziś stałem się osiadaczem Moulinexa OW 5000. Piekłem swój pierwszy chlebek z mieszanki "chlebpolski" - chleb Niedziecki z dodatkiem amarnatusa. Wszystko było O.K. do momentu wyjmowania chlebka z formy. Normalnie zbeszcześciłem to biedastwo, gniotąc i wyrywając z paszczy maszyny :lol: Chlebek pyszny ale czy macie jakiś sposób na wyjmowanie chleba z maszyny. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Piotr www.foto-piotr.pl.tl
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.