Skocz do zawartości

Anusia40

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Anusia40

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Składniki: Ciasto: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1/2 szkl. gorącej wody 1 1/2 łyżki żelatyny 5 białek 1 szkl. cukru Polewa: 1/2 kostki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru Wymieszać dokładnie składniki na ciasto i piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Następnie w gorącej wodzie rozpuścić żelatynę. Ubić pianę z 5 białek i dodać cukier oraz zimną żelatynę. Wymieszać i rozłożyć na cieście. Następnie rozpuścić margaryne na wolnym ogniu i dodać cukier, kakao i gdy polewa wystygnie to dodać roztrzepane jajko i energicznie wszystko wymieszać. Polać polewą na wystygłą pianę. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego
  2. Anusia40

    Sałatka jarzynowa

    gdy się poleje warzywa majonezem, należy je wymieszać
  3. Anusia40

    Sałatka jarzynowa

    Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukyrydzy konserwowej 6-7 jajek 500 g marchwi 1,5 kg ziemniaków 2 słoiki majonezu sól,pieprz Wykonanie: Jajka, marchew i ziemniaki zagotować. Następnie obrać ze skorupki jajka, a marchew i ziemniaki również obrać ze skórki. Pokroić wszystko w kostkę. Groszek, kukurydza i pozostałe warzywa wrzucić do miski i polać majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego
  4. Składniki: 1/2 l i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki mąki 1 budyń firmy "Delecta" na 3/4 litra mleka 4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe Wykonanie: Ze wszystkich składników ugotować budyń i połączyć go z 1/2 kostki magraryny.
  5. zapomnialam napisać że te składniki na zalewę zmieszać i zagotować
  6. 1 kg ryby-np. morszczuka lub mintaja ciasto: 2 szkl. mąki 1 szkl.letniej wody 2 całe jajka warzywa: 2 cebule 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowej Zalewa: 4 szkl. wody 1/2 szkl. oleju 8 łyżek octu 4 łyżki cukru sól 1 mały słoik keczupu 2 koncentraty pomidorowe WYKONANIE: Rybę przyprawić kucharkiem, wegetą itp. Zmiksować mąkę z wodą i jajkiem i obtaczać w powstałym cieście rybę i usmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i sparzyć, następnie pokroić ogórki i paprykę również w kostkę. Następnie zmieszać wszystkie składniki na zalewę i następnie polać ją na warzywa. Naprzemian układać na półmiksu ryby i warzywa. Do spożycia po 12 godzinach. smacznego
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.