SKŁADNIKI:
1 SŁOIK SELERA KONSERWOWEGO
3 UGOTOWANE MARCHEWKI
2- 3 PORY W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI
4 JAJKA
1 PUSZKA KUKURYDZY
20 DKG SZYNKI
MAJONEZ SŁOIK 320 ML
Ugotowane marchewki pokroić w kostkę. por pokroić w krążki i sparzyć, jajka ugotować, obrać ipokroić w kostkę.
Szynke pokroić w kostkę: układać warstwami od dołu do góry;
seler
kukurydza
marchewka
majonez
jajko
por
majonez
szynka
Kolejność warstw można zmienić, można też wszystkie skladniki wymieszaći doprawić solą i pieprzem, osobiscie uważam, że nie wymieszna jest lepsza. Ilość poszczególnych składników jet uzależniona od wielkości np: jesli pory będą małe to trzeba ich ok 5 szt. Z selerów w zalewie polecam seler rolnika, a majonezu używam tylko wyłącznie napoleońskiego, ktory wedlug mnie jest najlepszy. Życzę smacznego
;-)