Skocz do zawartości

jolamyszka

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia jolamyszka

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. 2 szklanki mąki 50 dag twarogu 3 jaja 2-3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolna esencja zapachowa szczypta soli tłuszcz do smażenia Twaróg zemleć w maszynce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Wilgotnymi rękami formować kulki i wkładać do garnka z mocno rozgrzanym tłuszczem, zrumienić z obu stron. Usmażone pączki odsączyć na bibułce i posypać cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego....
  2. Jeśli chcemy aby galaretka była bardziej twarda należy dodać do niej trochę niedojrzałego jabłka....
  3. składniki : 1/2 głowki białej kapusty(albo 1 cała pekińska) 2 ząbki czosnku łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy z oliwek ( albo olej) sok wyciśniety z jednej cytryny 2 łyżki sosu sojowego łyżka rodzynek 10 suszonych śliwek 10 łuskanych orzechów włoskich sól przyrządzenie: Kapustę poszatkować, posypać solą, odstawić na czas przygotowania sosu. Wyciśniete ząbki czosnku ucierać drewnianą łyżką z cukrem, dolewając oliwę. Kiedy powstanie gęsty sos, dodać sok z cytryny, sos sojowy, rodzynki, rozdrobnione orzechy, pokrojone w paseczki śliwki. Dobrze wymieszać. Tym sosem polać kapustę tuż przed podaniem. Surówka jest świetna do mięs jak i do wędlin. Smacznego Proporcje na 4 osoby
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.