Skocz do zawartości

misiod

Smakowicze
  • Postów

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O misiod

  • Urodziny 02.04.1974

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Łuków

Osiągnięcia misiod

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.

  2. Podaje przepis na karpatkę: 1 szkl. wody pół kostki margaryny 1 szkl. mąki 4 jajka Wodę z margaryną zagotować, wsypać mąkę ciągle mieszając aby powstała jednolita masa, ostudzić. Wbijać po jednym jajku ciągle mieszać aby powstała jednolita masa. Podzielić ciasto na pół. Połowę ciasta wyłożyć na wysmarowaną formę( może być tortownica średnia) i upiec. Tak samo i drugą połowę. Masa: 3 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 1/2 kostki masła 1 cukier waniliowy 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka Zagotowac 2 szkl. mleka z cukrami i masłem. Pozostałą szkl. zmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do gorącego mleka. Gotować 1-2 min. energicznie mieszając, by nieporobiły się grudki. Gorący krem wylać na upieczony placek, po bokach zostawić 2 cm przykryć drugim. Ostudzić, schłodzić i opruszyć cukrem pudrem. Życzę smacznego.
  3. misiod

    Blok Z Orzechami

    Podaję przepis na blok orzechowy: 1 i pół szklanki cukru pół szklanki wody 3łyżki kakao 1 margaryna pół kg mleka w proszku Wszystkie składniki zagotować. Do masy dodajemy orzechy, rodzynki, ciastka pokruszone. Masę wlewamy do formy i wstawiamy do lodówki. Życzę smacznego.
  4. Dzieci uwielbiają ptasie mleczko na biszkoptach. Szybko się robi i jest tanie. Przepis:paczka biszkoptów, 4 galaretki o różnych smakach, 2 bite śmietany, na wierzch jakieś owoce najlepiej wiśnie drelowane. Wykonanie: W tortownicy układamy biszkopty wcześniej namoczone w galaretce, wstawiamy do lodówki na kilka min. potem mikserem ukręcamy bitą śmietanę i do śmietany wlewamy galaretkę rozpuszczoną w wodzie (ok. pół szklanki wody) dalej miksujemy i wylewamy na biszkopty. To samo robimy z następnej bitej śmietany. Na wierzch układamy owoce i wylewamy galaretkę. Życzę smacznego.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.