Skocz do zawartości

marika

Smakowicze
  • Postów

    12
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia marika

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • core_badges_ Unikat
  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. marika

    Domowy Smalec

    witam!!! ja kroje słoninkę,przetapiam a na patelni podsmażam pokrojoną cebulkę, potem wrzucą ją do smalca sypię także czosnku w granulkach i jarzynki. Swego czasu gdy podawałam w barze do piwka chlebuś z moim smalczykiem znikał z talerza w mgnieniu oka a ja miałam później zamówiena od klientów, także chyba jest dobry :) Pozdrowienia!!!
  2. :) Witam poszukuje przepisu na ciasteczka owsiane. Bardzo proszę o pomoc:) pozdrowienia!!!
  3. Dziękuję bardzo !!!! :mrgreen: Znajoma podała mi przepis na potrawkę z kurczaka ala flaki: gotujemy kurczaka z marchewką, selerem i pietruszką. Następnie rozbrabniamy kurczaka a warzywa trzeba przetrzeć na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do wywaru dosypujemy przyprawy do falaków doprawiamy solą i pieprzem. Można też zagęścić mąką lub śmietanką. Wypróbowałam naprawdę smaczne!!!
  4. marika

    Sałatka Czosnkowa

    ja dodaję jeszcze ogórki kiszone pychota :mrgreen:
  5. Witam!!! Poszukuję przepisów na dania jednogarnkowe nadające się do podania na imieninach czy urodzinach typu Bogracz, fasolka po bretońsku, bigos itp. Bardzo preoszę o pomoc!!! :mrgreen:
  6. Jadłam to już i musze przyznać że to jest przepyszne. Myślałam że będzie to trochę mdłe, ale niesamowicie się zdziwiłam. GORĄCO POLECAM!!!!!!
  7. Karczek kroimy w plastry grubości ok 1,5 cm. Każdy plaster smarujemy musztardą, solimy, prosypujemy czosnkiem mielonym, papryką słodką mieloną. Przygotowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanny najlepiej na położone wcześniej kawałki margaryny lub innego tłuszczu. Na karczek dodajemy suszone grzybki ( ja osobiści dodaję ogonki suszone) i pokrojoną cebulę. Piec ok godziny w 180 stopniach (do zmięknięcia mięsa). Życzę smacznego !!!
  8. marika

    Ciasto na pizzę

    składniki: 3 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny 1/2 kostki drożdży (ok 5 dkg) 1 jajko 1/4 szklanki mleka pół łyżeczki soli Ciasto zagnieść, włożyć do lodówki na 20 min. Rozwałkować na blasze, nakłuć widelcem. Po nałożeniu dodatków piec 25 min. w temperaturze 200 stopni. Przepis jest na dużą blachę (z piekarnika), można też zrobić kilka małych. ;)
  9. 1 kg śledzi zielonych (filety) Z filetów ściągnąć skórę, popieprzyć posmarować każdy płat musztardą, zwinąć w rolmopsa i spiąć wykałaczką. Zalewa: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 mały przecier pomidorowy 1 łyżka przyprawy do ryb Kamis Zalewę przygotować w garnku lub brytfannie. Następnie wsadzić przygotowane rolmopsy, przykryć i gotować na małym ogniu 5-8 minut. Życzę smacznego!!!!!
  10. SKŁADNIKI: 4 jajka szklanka cukru cukier waniliowy 2 szklanki mąki szklanka oleju proszek do pieczenia 1-1,5 kg jabłek cukier puder Jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować. Następnie naprzemian dodawać mąkę i olej. Na sam koniec wsypać cały proszek do pieczenia. Blachę natłuścić i oprószyć mąką, wlać ciasto. Na górę dodać przetarte lub pokrojone w plasterki jabłka. Piec 45 min. w temp.180 stop. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem można tez posypać cynamonem. GORĄCO POLECAM !!!!!!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.