Skocz do zawartości

Shirley

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    Gdańsk
  • Zainteresowania
    piłka nożna , poezja, literatura współczesna , taniec , muzyka ,film , internet , ...

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    3909158

Osiągnięcia Shirley

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. 30 dag mąki 3 łyżki cukru 5 dag masła 3 jaja Przesianą mąkę i masło(oziębione w lodówce) posiekać nożem "na piasek" , dodać żółtka i białka ubite na lekką pianę. Ciasto wyrobić i włożyć na spód lodówki dla ochłodzenia. Formować paluszki , smarować je lekko spienionym białkiem, posypać cukrem i kłaść na posmarowanej masłem blasze. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor. ;-)
  2. 25 dag mąki ryżowej 10 dag cukru pudru 15 dag masła łyżka siekanych migdałów lub orzechów olejek migdałowy Z mąki, cukru i masła wyrobić ciasto , dodać olejek i posiekane migdały(orzechy). Formować z ciasta drobne kulki, układać na dobrze wysmarowanej blasze. Piec w średnio gorącym piekarniku na złoty kolor.
  3. składniki: -szklanka mąki -szklanka cukru -3 jaja -cukier wanilinowy Jaja utrzeć z cukrem, dodając stopniowo przesianą mąkę , a na końcu cukier wanilinowy. Ciasto kłaść łyżeczkąna dobrze wysmarowaną blachę. Piec w średnio gorącym piekarniku.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.