Skocz do zawartości

Gosia

Smakowicze
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    Rybnik

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    4654043

Osiągnięcia Gosia

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Gosia

    szukam przepisu

    1 kg piersi 2 zupy cebulowe KNORR 0,5 l. śmietany kremówki brokuły( ilość według uznania ) Brokuły obgotować w osolonej wodzie. W naczyniu do zapiekania ułożyć pokrojone w kostkę mięso i różyczki brokułu. Do miski wlać śmietanę i wsypać zupy, wymieszać. Zalać przygotowane mięso z brokułami, tak aby było całkowicie pokryte. Piec w piekarniku ok. 1 godz. w 180 0 C. Podawać z ryżem i surówką. Najlepsze jest zaraz po upieczeniu. :)
  2. Witam. Woda dodana do ciasta sprawia, że nie jest ono suche.Radzę wypróbować. :)
  3. Składniki: 6 kg.buraczków 9 dużych cebul 1 kg.papryki ( najlepiej czerwonej ) Buraczki ugotować ( na średnio miekko ) w łupinach, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę i paprykę pokroić w ćwierć talarki. Zalewa: 1 szklanka octu 10 procentowego 2 szklanki wody 1,5 szklanki cukru 2 łyżki soli (ja używam kamiennej z Kłodawy ) pieprz ziarnisty i ziele angielskie według uznania Zalewę gotować 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodać cebulę i paprykę. Połączyć z buraczkami. Sałatkę nakładać do czystych słoiczków 2 cm.od górnej krawędzi. Do każdego słoiczka na wierzch wlać 1 łyżeczkę oliwy. Brzegi słoików przetrzeć; najlepiej papierowym ręcznikiem. Zakręcać czystymi, wyparzonymi zakrętkami. Pasteryzować 20 minut, tzn. włożyć do garnka z gorącą wodą (w garnku musi być ściereczka ) i po zagotowaniu trzymać na małym ogniu 20 minut. Wyciągnąć i postawić do góry dnem. Po wystudzeniu wynieść do spiżarni.
  4. Proporcja na podłużną blachę. Składniki: 1 szklanka mąki tortowej (ja piekę na mące ze Stoisławia) 1 niepełna szklanka cukru 4 średnie jaja 5 łyżek wrzącej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jaja utrzeć z cukrem do białości,dodać wodę. Nadal ubijać (masa jajeczna powinna mieć dużo pęcherzyków).Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem,delikatnie wymieszać tak aby nie było grudek mąki. Blachę wysmarować cieniutko masłem.Wylać ciasto. Piec 20 - 25 minut (piekarnik elektryczny). Temperatura 160 -180 st. Po upieczeniu zostawić na 5 minut w piekarniku. :D
  5. Składniki:Nieduża kapusta pekińska Puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym Puszka kukurydzy Świeży ogórek (bez skórki ) Pomidor (do przybrania) Małe opakowanie jogurtu naturalnego Szczypta cukru,pieprz,sól Kapustę umyć,pokroić według uznania,dodać tuńczyka,kukurydzę,pokrojony w kostkę ogórek i przyprawy.Wszystko polać jogurtem i wymieszać.Przełożyć do salaterki.Przybrać boki sałatki stojącymi plastrami pomidora.Sałatkę należy przyrządzać tuż przed podaniem. :D
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.