Biszkopt:
4 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. mąki mięszanej (pszenna,ziemniaczana,krupczatka)
1 szkl. cukru
dowolny olejek lub 1 cukier waniljowy
łyżka octu
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Dodawać stopniowo cukier i ubijać aż cukier przestanie być wyczuwalny.4 zółtka posypać proszkiem do pieczenia,polać octem,zamięszać,połączyć z pianą i mąką,wymięszać,wlać do formy.Piec 30-40 minut.
Masa brzoskwiniowa:
Puszka brzoskwiń
2 budynie jasne
Brzoskwinie rozgnieść rękami,odcisnąć sok,ułożyć na upieczonym cieście (niekoniecznie musi być wystygnięte,kładłam też na gorące).Do puszki dodać 3/4 wysokości wody,ugotować na soku budynie,wylać na brzoskwinie.
Masa kokosowa:
20 dkg masła
20 dkg wiorek kokosowych
0,5 szkl. cukru pudru
2 całe jajka
Przesmarzyć wiórki z masłem i cukrem aż się podrumienią.Poczekać aż przestygną i dodać jajka (jeśli doda się jajka za wcześnie to się zetną). Wymięszać i nałożyć na budyń,zapiec w piekarnikuy 5-10 minut.
Smacznego!