Witam, proszę mi powiedzieć co robię nie tak, z 1,5kg kapusty, takiej lekko zakwaszanej i 1,5kg pieczarek robię farsz na krokiety, kapustę odcedziłem z tego kwasu, wrzuciłem do garnka, dodałem wody, przyprawiłem, gotowałem tak ponad godzinę, wymieniłem w tym czasie 3 razy wodę aby nie było czuć kwasu, pieczarki pokroiłem, później dokładnie umyłem, podsmażyłem cebulę na maśle, wrzuciłem do garnka:
1. Tą cebulkę
2. Odcedzoną kapustę
3. na górę pieczarki
4. znowu przyprawiłem i dodałem ketchup
gotuję tak z 40 minut pod przykrywką, było dużo wody, pewnie z pieczarek, odcedziłem znowu, i gotuję teraz bez przykrywki zeby całkowicie odparowało, na małym ogniu. Jednak to coś nie smakuję jak farsz, proszę mi pomóc, bo uwielbiam krokiety, dodam że gotuję je 2 dni pod rząd, w 1 dniu, udało mi się, lecz zrobiłem za mało, na dodatek przypaliłem, ale wyszły przepyszne, w 2 dniu zmarnowane wszystko, kupiłem strasznie kwaśną kapustę, na dodatek nie odcedzałem tej zalewy, no i teraz jest lepiej ale znowu nie to samo... prosze o pomoc