Skocz do zawartości

kristow

Smakowicze
  • Zawartość

    9
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O kristow

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 05.05.1983

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna
  1. kristow

    Ananasowa Fantazja

    Kazdy wg swego uznania tak naprawde mozna ja modyfikowac aby nie za bardzo . Pozdrawiam
  2. Przepis na jajka faszerowane(nie jest to może zbyt wykwintne ale szybkie-o to właśnie mi chodziło):Jajka gotujemy na twardo- ja ugotowałem 10szt. Ostudzone obieramy przekrajamy na pół. Żółtka wyjmujemy i miksujemy w głębokiej misy z majonezem szczypiorkiem szczyptą soli i odrobina pieprzu. Po zmiksowaniu można też dodać do farszu szynkę pokrojoną w drobne kawałeczki. Pozostałe wcześniej łódeczki napełniamy farszem i gotowe.
  3. Skladniki: 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 sloik selera w zalewie 1 mala cebula 5 jajek ugotowanych na twardo 20 dkg szynki w plastrach majonez pieprz Sposób przygotowania : Jajka ,szynke , cebulę i ananasa pokroic w kostke .Odsączoną kukurydzę i seler wymieszac z pokrojonymi w kostke składnikami ,przyprawis szczypta pieprzu i wymieszac z majonezem. Mamy szybko zrobioną pyszną sałatke . Życzę smacznego
  4. Kostkę sera żółtego o grubości 2,5 cm oraz wymiarach 4X5cm (tak mniej wiecej, nie przejmujcie sie tu za bardzo rozmiarem) panierujemy podwujnie . Panierka musi być mocno zbita aby żaden fragment sera nie wystawał. Najlepiej w tym przypadku uzyć sera gouda, poniewaz bedzie się przylemnie ciagnął po przyżadzaniu. Opanierowany ser smażymy w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu. Pilnujemy aby ser nam przypadkiem nie wypłyną, bo takie sytuacje też sie zdażaja:) Brązowa panierka to znak że danie jest już gotowe. Do "Czeskiego przysmaku" niezbędny jest sos złożony z cebuli i ogórka konserowanego pokrojonego w kostke wymieszanego z majonezem. Polecam
  5. Przepis na jabłko z pieca: 5 jabłek champion pół szkl. miodu naturalnego pół szkl. wrządku rodzynki, płatki migdałów, orzechy do dekoracji Jabłka myjemy, wydrążamy środki (nie do końca, robimy to tak, żeby nie było otworu na wylot). Miód mieszamy z wodą tak aby była jednolita konsystencja. Przygotowanym roztworem napełniamy otwory w jabłkach, które układamy w blasze uważając aby miód nie wypłynął. Jabłka pieczemy w piekarniku w temp 150 stopni C do momentu aż będą miękkie i zarumienione. Smacznego... www.pysznejadlo.blogspot.com
  6. Przepis na faszerowane pieczarki:Pieczarki (ilość zależy tylko i wyłącznie od Was) myjemy obieramy, a środki wydrążamy.Wydrążone środki miksujemy w blenderze na farsz do którego dodajemy surowe jajko, podsmażoną na oliwie drobno pokrojoną cebulkę, bułke tartą oraz sól i pieprz, ewentualnie vegetę do smaku. Pamiętajcie aby nie dodać za dużo bułki tartej. Wydrążone pieczarki napełniamy farszem po czym optaczamy je w jajku i bułce tartej i podsmażamy na patelni. Pieczarki posypane starkowanym serem na 15 min. wrzucić do piekarnika (150 stopni C). Dzięki temu będą jeszcze smaczniejsze i ciepłe. Polecam www.pysznejadlo.blogspot.com
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.