Skocz do zawartości

jagoda2

Smakowicze
  • Postów

    22
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia jagoda2

Odkrywca

Odkrywca (4/14)

  • core_badges_ Unikat
  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Prosze o rade co zrobic żeby masa nie oddzielała sie od biszkoptu zawsze nasączam biszkopt dosc mocno a mimo to masa nie trzyma sie.Czytałam gdzies ze można skorke z wierzchu ciasta lekko ściągnąc żeby masa z ciastem się połączyla i nie rozwarstwiała.Prosze o rady gdyż dopiero od niedawna zaczelam piec ciasta i nie znam jeszcze wszystkich tajników na udane wypieki.
  2. Witam zrobiłam biszkopt z truskawkami i masą budyniowa na to całe truskawki i zalałam galaretką.Wyszło poprostu przepyszne do jutra nie doczeka bo już znika.W sobote będe robic z ciemnym biszkoptem i smietaną i oczywiscie truskawki.
  3. Dziekuje raz jeszcze za przepisy i ciesze sie że jest wiele osob które zaglądaja na to forum i służa swoimi radami.Na ten weekend wypadł mi pilny wyjazd ale na 15 (Boże Ciało)napewno cos upieke i napisze jakie ciasto upiekłam i jak wyszlo.Pozdrawiam gorąco.
  4. Aida dziekuje za rade napewno nastepnym razem kiedy bede robic ucierane ciasto a znów cos nie wyjdzie nie omieszkam skorzystac z twojej propozycji.Pozdrawiam.
  5. Niewiem czemu niektórym wydaje sie że to dziwne pytanie że szukałam przepisu na biszkopt z truskawkami .Po to chyba jest to forum i mysle że wiele osób przejrzy ten temat Dziękuje Doroto za szybką odpowiedz.Napewno skorzystam z twoich przepisow.
  6. Dziękuje Doroto za porade ale tak własnie robie jak ty piszesz i nie wychodzi .Pozostane przy sposobie Joli będe pewniejsza ze nie zmarnuje calego ciasta.pozdrawiam
  7. Kiedy robie ciasto ucierane i dodaje cale jaja do utartego masla zaczyna się problem zawsze mi się wszystko scina choć wszystkie składniki wczesniej wykladam z lodówki .Jak to zrobic żeby te jajka się połaczyły.Prosze o porade.
  8. szukam przepisu na dobre ciasto biszkoptowe z truskawkami
  9. jagoda2

    Wiśniowe Fale Dunaju

    dzieki bardzo za odpowiedz dotycząca cukru będe piec to ciacho mam nadzieje że wyjdzie tak jak na zdjęciu .pozdrawiam
  10. jagoda2

    Wiśniowe Fale Dunaju

    i co z tym cukrem czy ktos wie ile dodac tego cukru????????
  11. jagoda2

    Wiśniowe Fale Dunaju

    mam pytanie w przepisie pisze utrzec masło z cukrem ale nie podano ile tego cukru prosze o szybką odpowiedz bo mam zamiar upiec to ciasto.
  12. jagoda2

    Stefanka

    szukam dobrego i sprawdzonego przepisu na ciasto stefanka
  13. jagoda2

    3 bit

    mam kilka pytan co do tego ciastka na jaką blaszke ten przepis i czy aby ta smietana 18% będzie sie trzymac na tych herbatnikach prosze o szybka odpowiedz bo chciałam zrobic to ciastko. :D
  14. jagoda2

    Kurczak Piwosz

    średni kurczak 2 łyżki stołowe majonezu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 4 ząbki czosnku sól,pieprz puszka piwa WYKONANIE: kurczaka dokładnie czyscimy w srodku i myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.W małej miseczce mieszamy majonez z musztardą,czosnek przeciskamy przez praske.Kurczaka nacieramy solą następnie czosnkiem i masą majonezowo musztardową.Na samym koncu posypujemy swieżo zmielonym pieprzem.Z puszki odlewamy polowe piwa,przygotowanego kurczaka nakładamy na puszkę z połową piwa i wkladamy do nagrzanego piekarnika(200 stopni) pieczemy około godziny Po upieczeniu ostrożnie zciągamy kurczaka z puszki ponieważ puszka jest bardzo goraca.PIWOSZ najlepiej smakuje z pieczywem SMACZNEGO. :D
  15. mam pytanie odnosnie kremu karpatka w 5 minut czy po ugotowaniu tego kremu trzeba go jeszcze ucierac z masłem aby przelorzyc ciasto czy nie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.