Skocz do zawartości

wrotka_online

Smakowicze
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia wrotka_online

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. 2 szklanki kaszy grycznej 4 szklanki wody 2 marchewki starte na grubej tarce 1 pokrojona w kostkę cebula 1 pokrojony w paski por 10 dag startego żółtego sera 1 jajko 2 łyzki mąki sól, pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej szczypta oregano olej do smażenia Ugotować kaszę na sypko. Startą marchew, ser, pokrojoną cebulę, por, mąkę, jajko i kaszę wymieszać, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i oregano. Z doprawionej masy uformować sznycelki i usmażyć je na oleju. Zapraszam na mój blog kulinarny
  2. 60 dag piersi z kurczaka 2 duże ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki mąka oliwa 2 cebule 1 szklanka esencjonalnego rosołu 6 pieczarek Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę, opruszamy przez sito mąką wymieszaną z przyprawami, odstawiamy na kilka minut w chłodne miejsce. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy rozkrojone ząbki czosnku, gdy zbrunatnieją, odkładamy je, a na tłuszcz kładziemy mięso, cały czas mieszając, rumienimy ze wszystkich stron. Kawałeczki kurczaka przekładamy do rondla z grubym dnem, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy, uważając, by się nie zarumieniły, pokrojone w piórka cebule i rozdrobnione pieczarki. Całość przekładamy na mięso, na patelnię z pozostałym ze smażenia tłuszczem, wlewamy rosół i sały czas mieszając zagotowujemy. Zalewamy składniki gulaszu, stawiamy rondel na średnim ogniu, dusimy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy do smaku. Zapraszam na mój blog
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.