Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

aneta26

Smakowicze
  • Zawartość

    49
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

2 Neutralny

O aneta26

  • Tytuł
    Stały bywalec

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    Niemce k. lublina

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    9655545
  1. Ciekawa jestem co serwujecie na wigilijny stół bo ja nie mam pomysłów.Proszę o kilka przepisów :-D
  2. aneta26

    Zupa Pieczarkowa Z Pulpetami

    Bardzo mnie cieszy żę zupka smakowała, ja dzisiaj serwuję ją na obiadek. :) :)
  3. POSZUKUJĘ PRZEPISÓW POTRAW NA GRILA, A TAKŻE SAŁATEK PODAWANYCH DO TYCH POTRAW.
  4. CIAST: 13/4SZKL MAKU 6JAJEK 15DAG MARGARYNY 3ŁYŻKI MAKI ŁYŻKA KAKAO 1SZKL CUKRU ŁYŻECZKA SODY ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZ. MAK SPARZYĆ I PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ. ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM, DODAĆ MARGARYNĘ I POZOSTAŁE SKŁADNIKI. WYMIESZAĆ. UBIĆ BIAŁKA NA SZTYWNO I DODAĆ DO MASY. UPIEC BISZKOPT: 3JAJKA 2/3SZKL CUKRU 4ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ WSYPAĆ DO SZKLANKI A RESZTĘ DOPEŁNIĆ MĄKĄ PSZENNĄ 3ŁYŻKI OLEJU ŁYŻECZKA OCTU ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZ. SKŁADNIKI WYMIESZAĆ I UPIEC BISZKOPT. KREM KARPATKOWY PRZYGOTOWAĆ WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU. PLACEK MAKOWY PRZEKROIĆ NA POŁOWĘ. JEDNĄPOŁOWĘ POSMAROWAĆ1/2 MASY KARPATKOWEJ. BISZKOPT POKROIĆ W PODŁUŻNE PASKI I UKŁADAMY NA MASIE. W WOLNE MIEJSCA WLEWAMY STĘŻONĄ GALARETKĘ (NAJLEPIEJ CZERWONĄ)PO WIERZCHU SMARUJEMY POZOSTAŁA MASĄ, NA TO PLACEK MAKOWY I POLEWAMY POLEWĄ
  5. CISTO I 3SZKL MĄKI 1SZKL CUKRU 1MARGARYNA ZAGNIEŚĆ CIASTO I SCHŁODZIĆ (JAK SIĘ NIE BĘDZIE CHCIAŁO ZAGNIEŚĆ DODAĆ ŁYŻKĘ ŚMIETANY) CIATO II 1SZKL ŚMIETANY 1/2SZKL CUKRU 3JAJKA CAŁE 1 ŁYŻECZKA SODY ŁYŻECZKĘ SODY ROZPUŚCIŚ W 1 ŁYŻECZCE CIEPŁEJ WODY. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO, DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA. UBIJAJĄC DALEJ DODAĆ ŚMIETANĘ, KAKAO I SODĘ.DO CIASTA KAKAOWEGO ZETRZEĆ NA TARTCE SCHŁODZONE CIASTO I WYMIESZAĆ I UPIEC 2 PLACKI. KREM 1/2L MLEKA 3ŁYŻKI CUKRU 4ŻÓŁTKA 3ŁYŻKI MĄKI WYMIESZAĆ CUKIER, ZÓŁTKA I MĄKĘ Z 1SZKL MLEKA. RESZTĘ MLEKA ZAGOTOWAC . UGOTOWAĆ BUDYŃ . OSTUDZIĆ BUDYŃ UTRZEĆ Z 1 MASŁEM. ROZPUŚCIĆ 2 CZERWONE GALARETKI. POTRZEBA BĘDZIE JESZCZE PACZKA BISZKOPTÓW OKRĄGŁYCH. NA PIERWSZY PLACEK WYŁOŻYĆ MASĘ, UŁOŻYĆ BISZKOPTY I ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKA, POŁOŻYĆ DRUGI PLACEK. NA WIERZ POLAĆ POLEWĄ
  6. 3SZKL MĄKI 1/2 SZKL CUKRU 3 ŁYŻKI ŚMIETANY 20DAG MARGARYNY 2ŁYŻECZKI SODY 2JAJKA 2ŁYŻKI MIODU ZAGNIEŚĆ CIASTO, PODZIELIĆ NA NA 3 CZĘŚCI. UPIEC 2 PLACKI A 3 Z MASĄ ORZECHOWĄ MASA ORZECHOWA 20DAG ORZECHÓW 13DAG MARGARYNY 1/2SZKL CUKRU 2 ŁYŻKI MIODU ORZECHY POSIEKAĆ I Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI SMAŻYĆ PRZEZ 5 MIN. GORĄCĄ MASĘ PRZEŁOŻYĆ NA 3 PLACEK NA WIERZCH I UPIEC MASA JABŁKOWA 11MAŁYCH JABŁEK GALARETKA NAJLEPIEJ CYTRYNOWA OBRANE I STARTE JABŁKA PRZESMAŻYĆ POD KONIEC DODAĆ GALARETKĘ I GORĄCĄ MASĄ PRZEŁOŻYĆ PLACKI. PYCHOTA WŁAŚNIE KONSUMUJĘ DO MAŁEJ CZARNEJ :lol:
  7. aneta26

    Stefanka Miodowo-chałwowa

    Ja nigdy nie robiłam pomady z rozpuszczonym masłem i nie doradzę która jest lepsza. :lol: Co do miodu ja używam tylko miodu naturalnego. A ciasto nie jest twarde ponieważ przekładamy je gorącą masą budyniową od której placki "wilgotnieją" :lol: :lol: :)
  8. Ja robię to troszkę inaczej, gdyż do mleka dodaję 3/4 masła roślinnego i dopiero wiórki kokosowe. A jedną warstwę zamiast masą smaruję wafla dżemem porzeczkowym albo powidłami aby wafle nie były mdłe. :lol: Ale ogólnie te wafelki są przepyszne :lol:
  9. aneta26

    Wyboiste Makowisko

    TO NIE JEST TO SAMO BO CAŁKIEM INACZEJ SMAKUJE NIŻ MAKOWIÓREK :lol:
  10. aneta26

    Jajka Pod Pierzynką

    Też musi być smaczne, sprubuję. A po za tym świetnie podane :lol:
  11. Już poprawiłam, to było oczywiście 3/4 szkl cukru pudru :lol:
  12. ciasto to musi być schłodzone przed polaniem go polewą i wtedy jabłka się nie rozpłyną.
  13. CIEKAWA JESTEM DLACZEGO FORUMOWICZE SMACZNEGO SĄ TACY NIE TOLERANCYJNI - NO MOŻE NIE WSZYSCY.PRZEPCIEŻ PRZEPISY PODAWANE NA KAŻDEJ STONIE Z NIMI POWTARZAJĄ SIĘ BO TO JEST NATURALNE. NIE SĄDZĘ ABY WSZYSTKIE PRZEPISY NA STRONIE SMACZNEGO BYŁY UMIESZCZANE PRZEZ "AUTORÓW" . NAJCZĘSCIEJ DOSTAJEMY JE OD ZNAJOMYCH ALBO TEŻ ZNAJDUJEMY NA INNYCH STRONACH INTERNETOWYCH. ALE JEŻELI NA STONIE SMACZNEGO NIE MA DANEGO PRZEPISU TO PODAJĄC GO Z INNEJ STRONY CHCĘ PRZEKAZAĆ GO OSOBOM KTÓRE ODWIEDZAJĄ TYLKO STRONĘ SMACZNEGO TAKŻE SORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  14. aneta26

    Miodownik

    SORY JEŻELI KOGOŚ URAZIŁA :lol: TE PRZEPISY DOSTAJĘ OD MOICH ZNAJOMYCH, ALE SĄ ONE NAJPIERW WYPRÓBOWANE. NIE SĄDZĘ ŻE ZROBIŁAM COŚ ZŁEGO. PRZECIEŻ NIE SĄ CHRONIONE PRAWAMI AUTORSKIMI.
  15. PONIEWAŻ ŚWIĘTA CORAZ BLIŻEJ POSZUKUJĘ PRZEPISÓW NA TO JAK PODAĆ JAJAKA NA WIELKANOCNY STÓŁ.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.