Piersi w cieście: 4 piersi - pokroić w cieńkie paski
4 jajka
4 łyżki mąki ( 2 zwykłej, 2 ziemniaczanej)
4 łyżki majonezu
garść sara żółtego startego na grubej tarce
Przyprawić, wymieszać i smażyć jak schabowe(robić mniejsze kotleciki bo się będą rozlatywać)
Sos grilowy: 1 pęczek rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek koperku
2 większe ogórki szklarniowe
1 duży jogurt naturalny
1 mały majonez dekoracyjny winiary
Rzodkiewkę i ogórki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, koperek i szczypiorek posiekać, wszystko wymieszać przyprawić do smaku.
Potem bierzemy kotlecika na talerz , polewamy sosem i jemy:)
Drugi przepis to:
Nadziewane makaronowe muszle
* Makaron duże muszle (dostępne w real)
* Tuńczyk 2 puszki
* szczypiorek
* majonez
* jajka
* papryka
Makaron gotujemy, a w tym czsie robimy nadzienie z reszty produktów, doprawiamy solą pieprzem. Nadziewamy makaronowe muszle nadzieniem, przykrwamy koszulką z plasrerka sera żółtego i zapiekamy w piekarniku.
SMACZNEGO
Jeśli ktoś zna te przepisy i je już robił niech da znać czy są dobre - prosze:):wink:
Pozdrawiam Dorota.