Skocz do zawartości

kuchareczka_m

Smakowicze
  • Zawartość

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O kuchareczka_m

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Składniki: filety udek kurczaka bez skóry ok 16 szt. szpinak mrożony ser żótły ostry ewentualnie typu gorgonzola kucharek lub innego rodzaju przyprawa pieprz naturalny przyprawa do kurczaka Szpinak wrzucić do garnka, dodać trochę masła, czosnek, sól, pieprz gotować, aż będzie miękki i wygotuje się woda. Zaciągnąć surowym żóltkiem. Wystudzić. Udka osuszyć, rozłożyć jena czystym blacie, przyprawić pieprzem, kucharkiem oraz przyprawą do kurczaka. Nałożyć szpinak i ser żółty. Zwinąć je w roladki, spiąć wykałaczką i włożyć do naczynia żaroodpornego. Obsypać je jeszcze lekko przyprawą do kurczaka. Włożyć do piekarnika, piec ok 60 minut. http://wkuchniiwogrodzie.blogspot.com/
  2. Składniki opakowanie Tortellini z szynką 3 ogórki kiszone 3 ogórki konserwowe 1 ogórek świeży 4 grubsze plastry szynki (mielonki lub konserwowej) majonez sól, pieprz przyprawa do sałatek (dodaję ją do wszystkich moich sałatek) Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, tak jak makaron, nie może być za twarde, ani za miękkie, czyli aldante. Ugotowane tortellini odstawić do wystygnięcia. Pokroić trzy rodzaje ogórków, dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę. Wymieszać wszystko z tortellini, dodać majonez (kilka łyżek około 4), doprawić do smaku. I gotowe, prosta a jaka smaczna. polecam. http://wkuchniiwogrodzie.blogspot.com/
  3. Składniki 3 opakowania serka mascarpone po 250 g (najlepsze z Piątnicy)0,5 l śmietany kremówki 36 %2 czubate łyżki cukru pudru szklanka zaparzonej mocnej kawy (może być rozpuszczalna 5 łyżeczek na szklankę) 1/3 szklanki alkoholu (ajerkoniak lub likier kawowy) duża paczka biszkoptów do tiramisu (podłużne) kakao Zaparzyć kawę, odczekać, aż wystygnie, dodać do niej alkohol. Njalepiej przelać to do miseczki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodawać serek mascarpone. Wymieszczać dokładnie na gładką masę. Biszkopty pojedyńczo maczać w kawie z alkoholem i układać je jeden obok drugiego, na tacy lub płaskim półmisku (moja taca ma 20 cm x 32 cm, mieszczą się dwa rzędy). Rozsmarować krem na biszkoptach i na nim znowu ułożyć nasączone biszkopty. Na tych biszkoptach rozsmarować resztę kremu. Obsypać wierzch przez sitko kakao. Najlepiej jak tiramisu poleży w lodówce kilka godzin. Wtedy biszkopty bardziej połączą się z kremem. http://wkuchniiwogrodzie.blogspot.com/
  4. Pyszne kulki z ryżu preparowanego. Bardzo proste i szybkie ciasteczka. Polecam. Składniki: torebka ryżu preparowanego 20 dag masła lub margaryny 30 dag cukierków irysów lub toffi - ja dałam masę kajmakową około 6 łyżek 4 łyżki kakao lub 5 dag czekolady oliwa do posmarowania blachy lub papier do ciasta polewa czekoladowa wiórki kokosowe do dekoracji W rondlu stopić tłuszcz, wsypać połamane i pokruszone cukierki (lub masę kajmakową) oraz kakao lub czekoladę. Mieszając, ogrzewać na małym ogniu (najlepiej postawić rondel na płytce). Gdy składniki dokładnie się połączą, wsypać ryż. Wymieszać i wylać masę na formę, posmarowaną lub wyłożoną pergaminem do pieczenia. Odstawić masę na kilka godzin w chłodne miejsce, by steżała, po czym uformować kulki. Roztopić polewę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W roztopionej polewie zanużyc ryżowe kulki i posypać je wiórkami kokosowymi.I gotowe Więcej moich przepisów http://wkuchniiwogrodzie.blogspot.com/
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.