Skocz do zawartości

Paulinaa

Smakowicze
  • Zawartość

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1 Neutralny

O Paulinaa

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 23.06.1994

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Łódzkie .;]
  • Zainteresowania
    Foottt .;)

    Taniec. ;]
  1. Biszkopt 5 jajek 1 szkl. cukru kryształu 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Krem budyniowy 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 0,5 l mleka 4 łyżki Mokate Capuccino 6 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 250g masła 5 żółtek Bita śmietana 1 l śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 10 g żelatyny Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek następnie ubijać posolone białka do chwili osiągnięcia puszystej masy, nie przerywając ubijania dodawać cukier kryształ oraz cukier waniliowy. W następnej kolejności dodawać pojedynczo żółtka, całość ubijać 15 min. Do tak przygotowanej masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec ok 20 min w temp. 180 st. C 0,3 l mleka zagotować. Resztę mleka wymieszać z mąką, skrobią ziemniaczaną, capuccino, cukrem oraz cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać przygotowana mieszankę, energicznie zamieszać. Podgrzewać ciągle mieszając do ponownego zagotowania. Budyń schłodzić. 250g masła utrzeć z 5 żółtkami, pozostałą masę połączyć z zimnym budyniem. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową - odstawić do lodówki. Żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody. 1 l śmietanki 30% ubić na puszystą pianę pod koniec ubijania dodać cukier puder, gdy śmietana uzyska stabilną konsystencje wlać rozpuszczoną ostygnięta żelatynę. Wyłożyć ubitą śmietanę na budyń. Włożyć do lodówki. :smile: :mrgreen:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.