Skocz do zawartości

olusia1

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    25
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O olusia1

  • Urodziny 06.01.1974

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    Radzionków

olusia1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. Witam cieszę się , że zapiekanka smakuje:)
  2. witam foremki na kasztanki mozna dostać na allegro a na ule wpisać w wyszukiwarke ule foremku i w sklepie na internecie są do kupienia pozdrawiam
  3. Witam :-D cieszę się bardzo , że przepis Wam się spodobał, mam nadzieję , że kasztanki będą smakowaly:)
  4. witam foremki są wielokrotnego użytku , sa 3 w komplecie :-D
  5. takkostka to 250 gr,kupuję ser imperial jest on już mielony :-D
  6. ziemniaczki szyneczka pieczarki czosenk cebulka margaryna lub olej pieprz sól ziemniaczki obrać , umyć , pokroić w plasterki i smazyć na rozgrzanym tłuszczu , dadać czosnek lub cebulkę jak kto lubi oraz pokrojoną w plasterki szynkę + pieczarki .Jak ziemniaczki już będą w miarę miekkie posolić , popieprzyć można dodać troszku vegety . Przełożyć do żarodpornego naczynia , ser zetrzeć na tarce i posypać na górę tak , żeby wszystko przykryc . Podpiekać jakies 15 -20 min w piekarniku lub mikrofalówce . Podawać z ketchupem !! Nie podaje ilości składników bo to bez róznicy czego będzie więcej czy ziemniaczków czy szyneczki , można też dodać jakąś kielbaske czy kukurydze co kto lubi !! Polecam !!!
  7. ok 50 dkg mięska wieprzowego margaryna 2 cebule kukurydza puszka marchewka groszek zielony pietruszka ok 2 ziemniaki 2 chlebki okrągłe w kształcie talerzyka z przykrywką mięsko- umyć, pokroic ,smazyć na margarynie dodac pokrojoną cebulkę , kukurydzę, groszek zielony ,marchweka pokrojona w kosteczkę oraz pietruszkę tez w kosteczke pokroić i to wszystko razem dusić pod przykryciem ok 1,5 godz oczywiscie dolewac wody . Jak mięsko już będzie miękkie doadac ziemniaczki pokrojone w kosteczkę -doprawić solą , duzo pieprzu oraz wegeta . Jak ziemniaczki będą miekkie zagęszczam wodą wymieszaną w mąką. Jak danie jest gotowe wlewam do chlebka i na ok 3 minutki podgrzewam w miktofalówce , żeby chlebek był goracy! polecam !!!! niebo w gębie!!!! chlebki kupuję w piekarni mam nadzieje , że nie bedzie z tym problemu !!
  8. na biszkopt wykładamy masę budyniową na to wiórki :D
  9. seler konserwowy 14 jajek pokroić w plasterki 0,5 kg szynki pokroić w kostkę ananas w kostkach puszka por pokrojony w plasterki na górę majonez Warstwy układamy tak jak jest podane w skladnikach , robimy wieczorem na 2 dzien mieszamy i sałatka jest gotowa do spożycia !! Smacznego!!
  10. ok 3 filety z kurczaka-pół kilograma kapusta pekińska przyprawa gyros margaryna troszku ogórki konserwowe ok 6 sztuk 2 spore cebule majonez ,ketczup filety pokroić w cieńkie podłużne paseczki podsmażyc na margarynie z połową przyprawy gyros , cebulke i ogórki pokroić w drobną kosteczke ,tak samo kapustę pekińską .Do miski układać kolejno kurczak ,ogórek ,cebula ,sałata,majonez,ketczupi znów tak samo starczą ok 2 warstwy polecam ! Na zdjęciu już częśc zjedzona przez moich żarłoczków:):D
  11. Tortelini lub uszka z mięsem ,2-3 pomidory , ok 25 dkg konserwowej szynki ,czosnek ,majonez , sól ,pieprz , bazylia,zielona cebulka lub szczypiorek Tortelini gotujemy tak jak pisze na opakowaniu zawsze ok 15 min -gdy będą zimne dodajemy pokrojone obrane ze skórki pomidorki ,pokrojoną w plastry szynkę , majonez ale nie za dużo ponieważ pomidorki dają też sok ,dodajemy do smaku sól ,pieprz i bazylie lub oregano jak ktoś lubi i cebulke zieloną lub szczypiorek .Polecam super do kiełbaski np z grilla :D:) :D
  12. 2 SZKLANKI RYZU GOTOWANEGO 5 JAJ OGOTOWANYCH NA TWARDO PÓŁTOREJ FILIŻANKI UTARTEGO SELERA 5 OGÓRKÓW KONSERWOWYCH 5 PLASTRÓW SZYNKI SPORY PĘCZEK RZODKIEWEK 2-3 CEBULE VEGETA MAJONEZ OSTRY KECZUP JAJA I CEBULE OBRAĆ , POKROIĆ W KOSTKĘ .SZYNKĘ , OGÓRKI I RZODKIEWKĘ POKROIĆ W PASKI. W SZKLANEJ SALATERCE KOLEJNO UŁOŻYĆ WARSTWAMI :POŁOWKI JAJ, TRZECIĄ CZĘŚC RYZU , SZYNKĘ , POŁOWĘ POZOSTAŁEGO RYZU , SELER , OGÓRKI , RESZTĘ RYZU , JAJA , CEBULĘ , A NA KONCU -RZODKIEWKĘ . POSZCZEGÓLNE WARSTWY POSYPAĆ DELIKATNIE VEGETĄ I POSMAROWAĆ NA PRZEMIAN MAJINEZEM I KECZUPEM . POLECAM !!! SAŁATKA JEJ NAPRAWDĘ PYSZNA! :D
  13. Biszkopt z ok 4-5 jaj krem - 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 kostka margaryny lub 25dag masła 1 cukier waniliowy olejek smietankowy (pół) oraz wiórki jedna paczka 25 dag 1łyżka margaryny 3łyzki cukru pudru olejek śmietankowy Pieczemy biszkopt znajdziesz go w innych moich przepisać , najczęsciej robię na 3 jaja -3łyżki mąki , 3 łyzki cukru , proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy , łyżka octu . 2 szklanki mleka +cukier gotujemy do tego wlewamy szklankę mleka rozmieszaną z mąką -gotujemy budyń , masło lub margarynę ucieramy i powoli dodajemy wystudzoną masę budyniową plus olejek . Margarynę stopić z cukrem pudrem wsypać wiórki i i olejek smietankowy .Podsmażamy na złoty kolor. Przepis dostałam pare lat temu od kuzynki :D :D
  14. BISZKPT - 6 JAJ, 6 ŁŻEK CUKRU,8 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ, 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA. KREM- 20 DKG CHAŁWY , 20 DKG MARGARYNY KASI, 4-5 ŁYŻEK CUKRU PUDRU , 2 ŁYŻKI ROSZYNEK I POSIEKANYCH ORZECHÓW, 25 ML ALKOHOLU. DO DEKORACJI- 1 TABLICZKA MLECZNEJ CZEKOLADY , CZEKOLADOWE LISTKI BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ , DODAC ZÓŁTKA PO JEDNYM I DALEJ UBIJAĆ .MĄKĘ WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM I DODAWAĆ DO MASY PO ŁYŻCE -WYMIESZAĆ. DO PROSTOKĄTNEJ FORMY WYSMAROWANEJ I WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA WLAĆ CIASTO PIEC OK 30 MIN W 170 STOPNIACH. PRZYGOTOWAĆ KREM -MIĘKKĄ KASIĘ UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM NA PUSZYSTĄ MASĘ ,NIE PRZERYWAJĄC UCIERANIA DODAĆ POKRUSZONĄ CHAŁWĘ PO ŁYŻCE A NASTĘPNIE ALKOHOL , RODZYNKI , ORZECHY. ZIMNY BISZKOPT PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA 2 CZESCI , PRZEŁOŻYĆ KREMEM , POSMAROWAC TAKŻE BOKI I WIERZCH CIASTA . UDEKOROWAĆ ROZPUSZCZONĄ MLECZNA CZEKOLADĄ I EWENTUALNIE LISTKAMI Z BIAŁEJ CZEKOLADY ! SMACZNEGO!!! :D
  15. Składniki 3 szklanki mąki pszennej, 2 jajka , 2 łyzki śmietany 18% kwaśniej , masło, 1 szklanka cukru , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , cukier waniliowy, 1 kg jabłek +cukier +cukier wanil+cynamon lub inne owoce np brzoskwinie z puszki itp. wszystkie składniki zagnieść .podzielić na 2 częsci -jedną wylepić dno formy ,potem przygotować jabłka obrać potrzec na tarce dodac cukier itd wyłożyć na cieście ,na górę położyć resztę ciasta .Piec w ok 160 stopniech ok 40 min . Posypać cukrem pudrem .Jest naprawdę pyszne polecam ! Mozna też zrobić z mrożonymi wiśniami też jest świetne !!!!!!!!! :D
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.