BISZKPT -
6 JAJ, 6 ŁŻEK CUKRU,8 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ, 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA.
KREM-
20 DKG CHAŁWY , 20 DKG MARGARYNY KASI, 4-5 ŁYŻEK CUKRU PUDRU , 2 ŁYŻKI ROSZYNEK I POSIEKANYCH ORZECHÓW, 25 ML ALKOHOLU.
DO DEKORACJI- 1 TABLICZKA MLECZNEJ CZEKOLADY , CZEKOLADOWE LISTKI
BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ , DODAC ZÓŁTKA PO JEDNYM I DALEJ UBIJAĆ .MĄKĘ WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM I DODAWAĆ DO MASY PO ŁYŻCE -WYMIESZAĆ. DO PROSTOKĄTNEJ FORMY WYSMAROWANEJ I WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA WLAĆ CIASTO PIEC OK 30 MIN W 170 STOPNIACH.
PRZYGOTOWAĆ KREM -MIĘKKĄ KASIĘ UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM NA PUSZYSTĄ MASĘ ,NIE PRZERYWAJĄC UCIERANIA DODAĆ POKRUSZONĄ CHAŁWĘ PO ŁYŻCE A NASTĘPNIE ALKOHOL , RODZYNKI , ORZECHY.
ZIMNY BISZKOPT PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA 2 CZESCI , PRZEŁOŻYĆ KREMEM , POSMAROWAC TAKŻE BOKI I WIERZCH CIASTA . UDEKOROWAĆ ROZPUSZCZONĄ MLECZNA CZEKOLADĄ I EWENTUALNIE LISTKAMI Z BIAŁEJ CZEKOLADY !
SMACZNEGO!!! :D