Skocz do zawartości

Przem

Smakowicze
  • Zawartość

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Przem

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Warszawa
  • Zainteresowania
    Film, historia, kulinaria, Suwalszczyzna i parę innych ;-)
  1. Co jakiś czas, przy różnych okazjach rodzą się w mojej głowie pytania dotyczące przepisów wykorzystywanych w mojej i nie tylko kuchni. Dzisiaj np z okazji środy popielcowej nurtuje mnie pytanie skąd wziął się pomysł na śledzia w śmietanie z ziemniakami? Od wielu lat na takie pytanie dostaję odpowiedź, że zawsze się tak jadło, że to jest dobre i tak. Po prostu. Lubię sledzie pod każdąpostacią, jedne mniej inne bardziej, ale ogólnie śledzie sądobre.Muszę jednak przyznać, że śledź w śmietanie jest dla mnie trochę dziwną potrawą. Jakoś ta śmietana nie bardzo mi pasuje do śledzia. Oczywiście oprócz śmietany jest starte jabłko, cebula, pieprz, ale powiedzmy, że to są dodatki smakowe, przyprawy. Także, raz, że połączenie śledzia ze śmietaną jest dla mnie nie bardzo, a dwa, dodanie tego do ziemniaków jest już kompletnym nieporozumieniem. No i interesuje mnie skąd wziął się pomysł na takie danie? Od kiedy mniej więcej ten przepis istnieje, czy to może jakaś regionalna potrawa - z jakiego regionu? Dzięki bardzo za odpowiedzi!
  2. Witam serdecznie! Mam na imięprzemek, mieszkam w Warszawie. Odwiedziłem to forum, ponieważ nurtuje mnie w tej chwili jedno pytanie,które niedługo zadam, jak tylko znajdę na nie miejsce, ale jako że lubię posiedzieć kuchni, raczej zostanę tutaj na dłużej. Co jakiś czas, przy różnych okazjach pzrychodzą mi do głowy różne kulinarne pytania i może ktoś z Was będzie umiałł mi z nimi pomóc. Ja ze swojej strony różnież postaram siędać wszystko ;-) Pozdrawiam wszystkich i życzęnam udanej współpracy :-D
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.