Skocz do zawartości

marta101091

Smakowicze
  • Zawartość

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O marta101091

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Składniki na 2 desery Masa ciemna: 30 ml wrzątku 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki kakao 100 g śmietany 18% Masa jasna: 30 ml wrzątku 1 łyżeczka żelatyny 250 g serka waniliowego 100 ml mleka 2 banany garść rodzynek (opcjonalnie) plus posypka czekoladowa do dekoracji Etapy przygotowania: Zaczynamy od ciemnej masy. W miseczce rozrabiam wrzątek z żelatyną, aż się rozpuści. Potem dodaję śmietanę, kakao i mieszam.Pucharki opieram pod skosem, np. opierając o banana, napełniam łyżeczką i wstawiam do lodówki.W tym czasie robię biała masę, czyli znowu wrzątek z żelatyną, a potem dodaje serek waniliowy, mleko i rodzynki. Kroję banany, wyjmuję deser(ta ciemna część szybko tężeje) i układam banany na dnie pucharka i na bokach ciemnej części.Zalewam pucharki jasną masą i wstawiam do lodówki. Kiedy masa zastygnie dekoruję bananami i czekoladą (np. posypka, nutella).
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.