Skocz do zawartości

KucharkaOla

Smakowicze
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia KucharkaOla

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Składniki: 1 puszka masy krówkowej Bakalland 2 szklanki mleka 1 szklanka mąki pszennej 5 żółtek cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 8 paczek herbatników 0,5 l śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania bitej śmietanki w proszku 1 kostka margaryny Przygotowanie: Masa budyniowa: Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotować, a następnie wlać wcześniej zmiksowane składniki. Dalej postępujemy jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny. Herbatniki wykładamy na blachę. Smarujemy je masą krówkową (np. kajmak), pokrywając kolejną warstwą herbatników, którą za chwilę polewamy gorącą masą budyniową. Czekamy do jej ostygnięcia, po czym wykładamy na wierzch ubitą z cukrem pudrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Kolejny krok to ułożenie drugiej warstwy masy krówkowej i trzeciej warstwy herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce. Smacznego!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.