Skocz do zawartości

lukss

Smakowicze
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia lukss

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, Temat pewnie walkowany kilka razy ale ciagle nie moge znalesc potrzebnych informacji. Moze tutaj je znajde ;) Zaczne od tego ze uwielbiam steki i niestety musze na nie duzo kasy wydawac w restauracjach bo nie mam zielonego pojecia jak zrobic dobry stek w domu :P Zaczynajac od miesa. Czy z polskiej wolowiny (np. poledwica ) da sie wogole usmazyc dobrego steka ? Kupilem kiedys kawalek poledwicy wolowej w miesnym wrzucilem na patelnie i albo zle usmazylem albo mieso bylo stare bo smakowalo to okropnie i nie dalo sie jesc... Po drugie - jak juz dostane odpowiednie mieso, powiedzmy argentynskie. To czesto takie mieso jest mrozone. Jak je odpowiednio rozmrozic ? czy musze czekac 12h az mieso samo sie rozmrozi ? A moze do mikrofali ? Jak rozmrazaja mieso w restauracjach ? i jak je przechowuja ? Trzecia sprawa to smazenie. Czy steka da sie zrobic na zwyklej patelni powiedzmy na gazie ? Na jakim oleju smazy sie stek ? Duzo jadam w restauracjach i nigdy nie czulem w miesie oleju. A po drugie czy w domowych warunkach da sie osiagnac odpowiednia temperature smazenia ? Zawsze zastanawia mnie fenomen restauracji skad oni biora i jak smaza steki. I nie chodzi tutaj o to jak on jest podany i jakie sa dodatki,marynaty ale o najprostszy sposob na przechowywanie i smazenie takiego miesa bo to przecierz podstawa do dalszych dań... No wiec moze mi ktos pomoze ;)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.