Skocz do zawartości

sylwia55

Smakowicze
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

1 obserwujący

O sylwia55

  • Urodziny 03.11.1975

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Płock
  • Zainteresowania
    pichcenie w kuchni,próbowanie nowych potraw..

Osiągnięcia sylwia55

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Więc pierogi zrobione. Są pyszne :biggrin: . Grzyby mrożone, dodane jeszcze suszone. Zmielone przez maszynkę. Dodane 3 łyżeczki bułki tartej. Podsmażone na patelni z cebulką. Kapusta spażona w wrzątku. Również zmielona przez maszynkę. Wszystko wymieszane i farsz gotowy. Pychota. :biggrin:
  2. Składniki: -0,5 kg wątróbki drobiowej -1 cebula 25 dkg pieczarek śmietana,olej,sól,pieprz do smaku, ewentualnie odrobina mąki Przygotowanie: Cebulę obrać i posiekać,pieczarki umyć i pokroić w plasterki.Na patelni rozgrzać trochę oleju-ok 2-3 łyżki i wrzucić na niego cebulę.Posolić.Po chwili dodać pieczarki.Lekko podsmażyć a następnie dusić pod przykryciem do miękkości.Na osobnej patelni rozgrzać ponownie trochę oleju.Wrzucić na niego umytą,oczyszczoną z błon,wysuszoną i pociętą na kawałeczki wątróbkę bez żadnych przypraw [inaczej zrobi się twarda].Do podsmażonych pieczarek i cebuli dodać 2-3 łyżki śmietany,jeśli podczas smażenia pieczarki puściły dużo wody -można zagęścić łyżką mąki.Na zakończenie połączyć z wątróbką.Najlepiej smakuje z ziemniakami puree lub bagietką. Smacznego :razz:
  3. A robiłaś może już takie? Wszędzie w przepisach jest pisane o suszonych..... Nie chce czegoś zepsuć..... Czy smak jest dobry? Pozdrawiam
  4. Witam Mam pytanie.... Czy do pierogów z grzybami i kapustą można użyć grzybów mrożonych? Robił ktoś tak? Mam zamrożoną paczkę i zastanawiam się, czy można ich użyć zamiast suszonych.... Pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.