Skocz do zawartości

marek19660923

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    2
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O marek19660923

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Składniki 3 świeże jaja 2 solone jaja 1 łyżka posiekanej cebuli dymki 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki cukru 1/2 łyżki oleju 1 szklanka ciepłego wywaru l lub wody Przygotowanie: W misce lekko roztrzepać świeże jaja. Oddzielić białka od żółtek solonych. Solone białka posiekać, dodać do świeżych jaj, lekko ubijając połączyć, dodać cebulę dymkę, sól, cukier, olej i wywar, dokładnie wymieszać. Solone żółtka pokrajać w małą kostkę. Masę jajową wlać do płaskiej miski, ułożyć żółtka na wierzchu. Gotować na parze na małym ogniu aż się zetną, około
  2. Składniki bażantbażant 6 dag masła łyżeczka soku cytrynowego 5 suszonych jagód jałowca 5 dag słoniny Przygotowanie: Bażant (smaczniejsze i delikatniejsze mięso mają samice) powinien być odpowiednio skruszały. Należy go więc po upolowaniu powiesić w piórkach w chłodnym miejscu na 5 - 6 dni. Po tym czasie ptaka oskubać na sucho, wypatroszyć, szybko obmyć wewnątrz i zewnątrz i osuszyć czystą ściereczką lnianą. Wątrobę i serce usiekać na miazgę i utrzeć z masłem (5 dag) na krem, który solimy do smaku, dodając w czasie ucierania sok cytrynowy i drobno utłuczone w moździerzu suszone
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.