Skocz do zawartości

Doradcy_Amiki

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Doradcy_Amiki

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Lubicie chłodnik? Dziś podajemy przepis na chłodnik z pieczonych pomidorów, czosnku i ogórków posypany grzankami. Pomidor jak najsłodszy nawet lekko pękający 10szt Papryka czerwona 2szt Przecier pomidorowy płynny 400ml Dobra oliwa 100ml Czosnek główka Papryczka ostra 1szt Kawałek czerstwego pieczywa Białe młode wino 200ml Bazylia Natka pietruszki Doprawić solą/pieprzem/cukrem brązowym Kolendra świeża Ogórek świeży 2 średnie sztuki bez pestek Pieczywo tostowe 4 kromki Pomidory i papryki pozbaw gniazd nasiennych. Wrzuć do brytfanki, dodaj chilli, czosnek, paprykę, polej oliwą i wstaw do nagrz
  2. Byliśmy obecni w Strefie Kibica w Poznaniu. Tomasz Jakubiak gotował dla Was pyszne potrawy. Chcemy podzielić się z Wami przepisem! Dziś podpłomyk z żurawinowym spodem i serkiem gazdowskim: Woda letnia - 500ml Mąka Sól / pieprz Kilka serków gazdowskich Słoik żurawiny Natka pietruszki - pół pęczka Orzech włoski - 3 łyżki Czosnek niedźwiedzi Do wody dodawaj przesianą mąkę, aż powstanie elastyczne ciasto. Gotową już masę podziel na dwie części i rozwałkuj na bardzo cienki placek. Piekarnik nagrzej do maksymalnej temperatury wraz z blachami (grzanie do pizzy). Placki posmaruj żurawiną, obsyp po
  3. Kończy się sezon na truskawki i warto go jeszcze w pełni wykorzystać. Oto przepis na przepyszne ciasto truskawkowe z kruszonką. Potrzebujemy: - 250g mąki pszennej - cztery jajka - jednej kostki masła - 100g cukru pudru (ciasto nie będzie bardzo słodkie, chodzi w końcu o truskawki) - łyżeczka proszku do pieczenia składniki kruszonki: - 150g mąki - 75g masła - 75g cukru I najważniejsze: jeden kilogram świeżych truskawek ;-) Przygotowanie kruszonki: Na patelni roztapiamy masło i dodajemy cukru. Kiedy cukier zaczyna się rozpuszczać, dodajemy mąkę i wszystko mieszamy, do uzyskania dużej ilości
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.