Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

krzaczun

Smakowicze
  • Zawartość

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1 Neutralny

O krzaczun

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Witajcie, tort został upieczony dla mojej kobiety na urodziny. Jest stomatologiem, więc pomyślałem że zrobię jej tort "ząb". Mordka trochę nie wyszła, natomiast efekt jak jest - każdy widzi. Wyszedł pysznie, może ciut za mało dałem nasączenia. To ni, poprawię się następnym razem. Jeżeli ktoś z czytających miałby ochotę poznać przepis - chętnie się podzielę. Jest to mój drugi tort w życiu ;) Pozdrawiam
  2. krzaczun

    Pytanie O Biszkopt

    Dziękuję ślicznie ;) Jutro dam znać jak wyszedł.
  3. krzaczun

    Pytanie O Biszkopt

    Ocet? hmm ;) pierwsze słyszę - w jakim celu? I cukier waniliowy - cały jak rozumiem?
  4. krzaczun

    Pytanie O Biszkopt

    A może mogłabyś polecić jakiś przepis na biszkopt z "blachy"? ;) Chodzi mi aby miał większą objętość
  5. krzaczun

    Pytanie O Biszkopt

    Dzięki Aśka. Powiedz mi proszę - jeżeli chcę go użyć - dodaję tą samą dawkę co mąki ziemniaczanej? czy całe opakowanie? Czy zamiast kakao mogę użyć budyniu czekoladowego? Dzięki ;)
  6. Witajcie, chciałbym zapytać o biszkopt a dokładniej jego składniki. Oto przepis, który ja posiadam: 5 jajek1/4 szklanki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej3/4 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki cukru1 łyżeczka cukru z wanilią1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Często widzę w przepisach, że ludzie dodają budyń zamiast mąki ziemniaczanej. Dlaczego? Co się stanie jeżeli dodam budyń waniliowy/czekoladowy? Jeden wyjdzie jasny, drugi ciemny? Dziękuję
  7. krzaczun

    Tort- Ząb

    Witajcie, jutro właśnie "tworzę" ten tort, jeżeli się uda to chętnie podzielę się wszystkimi informacjami ;) Pozdrawiam słodko ;)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.