Skocz do zawartości

AmbasadorSmakow

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia AmbasadorSmakow

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Jago główne danie na obiad polecam pyszny filet z kurczaka faszerowany pasztetem cielecym składniki: Filet z kurczaka 2 szt. 160 g Pasztet cielęcy (Smakosz*) 60g Pomidor 2 szt. (Eko-pom*) Oliwa 60 ml Szparagi w słoiku (MALPOL*) 1 słoik Tymianek suszony 1 łyżka Czosnek 1 ząbek Rzodkiewka 20g Kasza jaglana 80 g Cytryna skórka i łyżka soku Sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Piersi z kurczaka umyć, oczyścić, doprawiamy solą, pieprzem, suszonym tymiankiem i skrapiamy oliwą z oliwek , wkładamy do lodówki na 30 min niech się zamarynuje. 2. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu i tak ugotowaną łączymy ze skórką cytrynową. 3. Zamarynowaną pierś z kurczaka lekko nacinamy i robimy w środku kieszeń dodajemy 30 g pasztetu cielęcego i dokładnie zaciskamy by nie wypadł, smażymy na złoty kolor z obu stron i wkładamy do piekarnika na 15 min na 175 stopni, po tym czasie wyciągamy i dajemy mięsu ?odpocząć? ok 3 min. 4. Pomidory kroimy w kostkę, czosnek obieramy kroimy w plastry, pokrojone rzodkiewki, trochę soku z cytryny i szparagi przecięte na pół, doprawiamy solą i pieprzem i oliwą. * produkty regionalne, wytwarzane wg sprawdzonych receptur, wyprodukowane przez lokalnych producentów należących do klastra Leszczyńskie Smaki http://leszczynskiesmaki.pl/pl.html
  2. Witam. Jestem ciekawa czy chętnie sięgacie po produkty regionalne, produkowane przez lokalnych producentów? Czy waszym zdaniem takie produkty mogą konkurować z produktami masowymi? Czym kierujecie się dokonując zakupu produktów lokalnych?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.