Skocz do zawartości

AngelaAniela

Smakowicze
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Toskania
  • Zainteresowania
    Kuchnia ;-)

Osiągnięcia AngelaAniela

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam serdecznie, na tegoroczna Wielkanoc zamarzyło mi się upiec to ciasto, lecz nie dysponuję mlekiem skondensowanym w puszce, czy znacie jakis domowy sposób na toffi? Dziękuję, A.
  2. Witam, Mam wielką chęć zrobienia tego ciasta, w mazurkowej dekoracji. Ciasto to bardzo pobudziło moja kulinarną wyobraźnię!!! Mam pytanie, ponieważ nie dysponuję mlekiem skondensowanym (w jakiejkolwiek postaci), czy znacie Państwo jakiś domowy sposób na uzyskanie takiej masy toffi? Myślałam o zrobieniu polewy kajmakowej, ale konsystencja jest nieco inna. Pozdrawiam!
  3. Witam, chciałam się przedstawić, gdyż wczoraj znalazłem tę stronę, z czego bardzo się ucieszyłam. Oglądałam też inne fora kulinarne, ale w większości z nich mało jest nowych postów. Jestem pasjonatem gotowania, ale w szczególności pieczenia i tęsknię za Polską, polskimi produktami, których w wielu nie można kupić, tam gdzie mieszkam. Serdecznie pozdrawiam z Toskanii, Angela
  4. PS. Szukałam w internecie ale nic podobnego nie znalazłam. I dziękuję za poprawienie linku na mazurka!!! Teraz działa i ... wyglada pyszny, tym bardziej, ze uwielbiamy żurawinę!!! No i wz-etka to nie zły pomysł! Dziekuję za inspiracje!
  5. A możesz podac przepis na tę babkę gotowaną z jabłkami i rodzynkami? :cool:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.