Skocz do zawartości

GOHA

Smakowicze
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia GOHA

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. GOHA

    Cygańskie Cyce

    oczywiście orzechy również trzeba pokroić w małe kawałki
  2. GOHA

    Cygańskie Cyce

    cześć jak utrzesz masło z budyniem to pózniej dodajesz ile chcesz orzechów , rodzynek, to zależy od ciebie.Ja przewaznie daje paczkę rodzynek, 15dag orzechów pół czekolady oczywiscie pokrojonej w małe kawałki, 2 łyżki kokosu , olejek pomarańczowy lub cytrynowy. :lol: :lol: :P :lol:
  3. GOHA

    Poezja Smaku

    BISZKOPT: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki krupczatki 1/2 łyżeczki proszku MASA: 1 mleko skondensowane słodkie 1 1/2 kostki masła (po 25 dag kostka) rodzynki, orzechy, czekolada, migdały, 3 paczki herbatników szkolnych 2 kieliszki rumu 2 kieliszki wody Puszke z mlekiem gotowac w wodzie pod przykryciem przez 3 godziny, wyjąć i ostudzić. Utrzeć masło , dodawać mleko , bakalie, wymieszac, wyłożyć na biszkopy. Rum i wode wlac do miseczki i maczać herbatniki nastepnie układac je na masę. Na wierzchu polac ciasto polewą :oops: :oops: :roll:
  4. GOHA

    Cygańskie Cyce

    CIASTO: 6 białek 6 łyżek cukru 1 szkl. suchego maku 1 szkl. kokosu ( 10 dag ) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić białka z cukrem, dodać mak , kokos , proszek i piec 10-15 min. na złoty kolor. BUDYŃ: 1/2 litra mleka 1/2 szkl. cukru Mleko z cukrem zagotować. 3 żółtka roztrzepać z 2 łyżkami mąki kartoflanej i wlać na gotujące sie mleko następnie ostudzic. Utrzeć 1 kostkę masła i dodać po 1 łyzce budyniu, 1/2 czekolady (pokruszyć), rodzynki,orzechy, 2 łyżki kokosu olejek do smBiszkopty moczyć w alkoholu, poukładać na masę i polać polewą. POLEWA BISZKOPTY MASA CIASTO :roll:
  5. GOHA

    Ciasto Agusi

    Ciasto: 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka 1 jajko 1/2 szkl. oleju 2 łyżki miodu po 2 łyżeczki sody i cynamonu Krem: 2 szkl. mleka 1/2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru żółtko cukier waniliowy Wszystkie składniki ciasta dobrze wymieszać lub zmiksowac, włożyc do średniej wielkości tortownicy, wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. piec około 50 min w temperaturze 200C. Szklanke mleka przeznaczonego na krem zagotowac z cukrem. Drugą szklanke mleka wymieszac z żółtkiem, mąką i cukrem waniliowym, wlac do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotowac. Wystudzone ciasto przekroić na dwa kręgi. Na dolnym rozsmarować krem, przykryc górnym, lekko przycisnąć. Gotowe ciasto posypac cukrem pudrem.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.