Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Aurelia

Smakowicze
  • Zawartość

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Aurelia

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. 1 puszka ananasów 20 dkg wędliny drobiowej( delikatnej w smaku) 20dog sera zółtego puszka kukurydzy sól, pieprz, majonez Ananasy trzeba pokroić w małą kostkę i odsączyć na sitku. Przełożyc do miseczki, dodać pokrojoną w kostkę wędlinę, potarkowany na gtubych oczkach ser żółty, odsączona kukurydzę, wymieszać z majonezem i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Sałatka smakuje naprawdę dobrze. Radzę tylko nie urzywać rzadnej zbyt mocno pachnącej wędliny i mocno słonej, bo zabije smak ananasów. Najlepsza jest to tego polędwica kanadyjska z kurczaka. Polecam.
  2. Robię tą sałatkę trochę inaczej. Używam dwuch rosołków amino, zalanych szklanką gorącej wody , przykrywam je i odstawiam, dodatkowo, co jakiś czas mieszam. Nie dodaję jajek, a do przypraw dorzucam jeszce curry do smaku. Tez jest pyszna. Tyle, ze najlepiej ją przyrządzać na troszkę przed podaniem, bo jak zbyt długo postoi, to kapusta zrobi się taka flakowata a nie chrupiąca.
  3. Kilka lat temu postanowiłam upiec ciasto, nie, zebym wcześniej tego nie robiła, ale tym razem miałam zamiar upiec je zupełnie sama. Wybrałam najmniejn skomplikowany przepis na murzynek. Zrobiłam wszystko jak trzeba, wyłożyłam na wąską blaszkę i upiekłam. Był po prostu idealny, czarniutki, ale nie przypalony, po prostu cudo. Wyglądał tak ślicznie, że jakoś sama nie chciałam go niszczyć. Posypałam ciasto po wierzchu cukrem pudrem i czekałam zadowolona, aż zjawi się moja rodzinka i przetestuje. W końcu wieczorem moja siostra ukroiła po kawałku każdemu z domowników i naprawdę było pyszne. Stwierdzili to wszyscy. Miało tylko jeden mankament. Było posypane MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ. W całym zamieszaniu związanym z pieczeniem, po prostu nie zauważyłam, żemąka i cukier puder były w bardzo podobnych torebkach, wzięłam pierwszą z brzegu.
  4. Moja babcia do środka racuchów dodaje makową masę, zrobioną jak do makowca, a gotowe placuszki posypuje cukrem pudrem lub zwykłym. Są bardzo pyszne, zwłaszcza, jeśli podawane są ciepłe
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.