Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Krzysztof

Nowi Smakowicze
  • Zawartość

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Krzysztof

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna
  1. Witam,potrzebuje pomocy zrobiłem nalewkę z jabłek tylko trochę przesadziłem z cukrem,nie uwzględniłem że te jabłka były bardzo soczyste i słodkie,zaczyn zaczołem robić z końcem 10.2014 teraz odzielałem jabłka od zaczynu ale jest bardzo słodki to nawet nie likier tylko syrob,jak teraz to rozcieńczyć aby nie był za mocny i nie z tracił typowo jabłkowego smaku
  2. Krzysztof

    Malibu

    Dziękuje za przepisy,apetycznie wygląda kruche maślane ciasto z malinami kokosem,ja ciast piec nie umiem ale żona na pewno zrobi,pozdrawiam.
  3. Krzysztof

    Malibu

    wyszło,zrobiłem zbyt mocne proporcje spirytusu ale część zalałem odrobiną przegotowaną chłodną wodą i ponownie zmiksowałem jest jak powinno pyszny żona go chwali,prosze podrzucie jakiś prosty przepis na ciasto z kokosa i malin to pozostałość po nalewkach a szkoda wyrzucić,malin mam około 0,5l i kokosa 400g oczywiście wszystko było w spirytusie
  4. Krzysztof

    Malibu

    Witam,zrobiłem malibu,nie wiem czy mi wyszło,po zmiksowaniu wygląda jak by się z cieło mleczko ma kosystencje lekko granulkową
  5. Krzysztof

    Malibu

    Dzięki za odpowiedz zrobiłem troszeczkę mocniejszy,idzie 2 tydzień jak się gryzie z płatkami, chce go zrobić żonie i jej koleżankom na Andrzejki czy można go już mieszać aby się nie zepsół.
  6. Krzysztof

    Malibu

    Witam,dziękuje za odpowiedz,mam pytanie ile może mieć procent to malibu na podanych proporcjach,zakupiłem wiurki kokosowe i spirytus,nie chciałbym zrobić za słabego jak i mocnego i czy w każdych wiórkach są orzeszki i sezam tak przeczytałem na opakowaniu
  7. Krzysztof

    Malibu

    Witam wszystkich,wątek dawno nie odświeżany,robię różne nalewki i chcę spróbować zrobić ten przepis malibu,jak długo można przechowywać ten likier.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.