
Krzysztof
Nowi Smakowicze-
Postów
7 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Mężczyzna
Osiągnięcia Krzysztof
-
Witam,potrzebuje pomocy zrobiłem nalewkę z jabłek tylko trochę przesadziłem z cukrem,nie uwzględniłem że te jabłka były bardzo soczyste i słodkie,zaczyn zaczołem robić z końcem 10.2014 teraz odzielałem jabłka od zaczynu ale jest bardzo słodki to nawet nie likier tylko syrob,jak teraz to rozcieńczyć aby nie był za mocny i nie z tracił typowo jabłkowego smaku
-
Dziękuje za przepisy,apetycznie wygląda kruche maślane ciasto z malinami kokosem,ja ciast piec nie umiem ale żona na pewno zrobi,pozdrawiam.
-
wyszło,zrobiłem zbyt mocne proporcje spirytusu ale część zalałem odrobiną przegotowaną chłodną wodą i ponownie zmiksowałem jest jak powinno pyszny żona go chwali,prosze podrzucie jakiś prosty przepis na ciasto z kokosa i malin to pozostałość po nalewkach a szkoda wyrzucić,malin mam około 0,5l i kokosa 400g oczywiście wszystko było w spirytusie
-
Witam,zrobiłem malibu,nie wiem czy mi wyszło,po zmiksowaniu wygląda jak by się z cieło mleczko ma kosystencje lekko granulkową
-
Dzięki za odpowiedz zrobiłem troszeczkę mocniejszy,idzie 2 tydzień jak się gryzie z płatkami, chce go zrobić żonie i jej koleżankom na Andrzejki czy można go już mieszać aby się nie zepsół.
-
Witam,dziękuje za odpowiedz,mam pytanie ile może mieć procent to malibu na podanych proporcjach,zakupiłem wiurki kokosowe i spirytus,nie chciałbym zrobić za słabego jak i mocnego i czy w każdych wiórkach są orzeszki i sezam tak przeczytałem na opakowaniu
-
Witam wszystkich,wątek dawno nie odświeżany,robię różne nalewki i chcę spróbować zrobić ten przepis malibu,jak długo można przechowywać ten likier.