Skocz do zawartości

kahaen

Smakowicze
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia kahaen

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Kupiłam rok temu parowar. Słyszałam że rewelacja.... ale bardzo sie zawiodłam. Przecież warzywa, mięso ryby gotują się na samej parze, bez soli i przypraw. Są zupłenie bez smaku jak trawa, a posolenie na talerzu nigdy nie da odpowiedniego smaku. Proszę powiedzcie mi jak temu zaradzić? Czy można posolić wodę wlewaną do urządzenia i czy to się w ogóle sprawdza?
  2. Chciałabym przygotować danie kuchni arabskiej - dolmę (w grecji też to jedzą ale pod inną nazwą). Czyli coś w rodzaju naszych gołąbków ale nie w liściach kapusty tylko w liściach winogron. Z pewnością jest to też dobre rozwiązanie dla osób mających problemy z trawieniem bo są one lżej strawne niż kapusta. Mam tylko jeden problem: skąd wziąśc liście winogron? Czy mogą to być liście z takich zwykłych odmian rosnących w naszych ogródkach czy działkach? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
  3. kahaen

    Klopsy po grecku

    40dkg miesa mielonego 1 jajko 2 lyzki bulki tartej 1 lyzka musztardy 3 lyzki oleju 35 dkg porow 40 dkg pomidorow z puszki 2 lyzki koncentratu popmidorowego 350 ml rosolu mieszanka ziol greckich (moze byc oregano, bazylia, majeranek) Mieso wymieszacz jajkiem,bulka tarta i musztrada. Przyprawic sola, pieprzem i ziolami. Z masy uformowac malenkie klopsiki. Smazyc ja na rozgrzanym oleju. Pory pokroic w plasterki. Klopsy zdjac z patelni, a na tym samym tluszczu przysmazyc pory. Dodac pomidory i koncentrat, podlac rosolem i zagotowac. Dadac klopsiki i podgrzac.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.